Bűnösnek találták a dél-afrikai lelkipásztort, aki rovarirtóval akarta a híveiből kiűzni a rákot és a HIV-et

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Lethebo Rabalago, akit a hívei csak Végzetnek hívnak, két éve a saját oldalán is megosztotta azokat a képeket, amiken rovarirtót fúj a megtisztulni vágyó hívekre, hogy így gyógyítsa náluk a rákot és a HIV-et. 

Csakhogy a szertartás után öten panaszt tettek Rabalago ellen, mert még hónapokkal később is köhögtek. A lelkipásztor 2016-ben aztán letartóztatták a rovarirtózás miatt.

Miután egy olyan nőt is szemen fújt rovarirtóval, aki pont szemfertőzéstől szenvedett, Rabalago a BBC-nek azt mondta, minden rendben lesz, mert hisz Isten erejében. 

A bíróság most bűnösnek találta a gyógyszerekre vonatkozó szabályok megsértése miatt. A tárgyalást többször el kellett halasztani. Legutóbb például azért, mert a lelkipásztor ügyvédje otthon felejtette a szemüvegét. (BBC

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.