Bűnösnek találták a dél-afrikai lelkipásztort, aki rovarirtóval akarta a híveiből kiűzni a rákot és a HIV-et

Lethebo Rabalago, akit a hívei csak Végzetnek hívnak, két éve a saját oldalán is megosztotta azokat a képeket, amiken rovarirtót fúj a megtisztulni vágyó hívekre, hogy így gyógyítsa náluk a rákot és a HIV-et. 

Csakhogy a szertartás után öten panaszt tettek Rabalago ellen, mert még hónapokkal később is köhögtek. A lelkipásztor 2016-ben aztán letartóztatták a rovarirtózás miatt.

Miután egy olyan nőt is szemen fújt rovarirtóval, aki pont szemfertőzéstől szenvedett, Rabalago a BBC-nek azt mondta, minden rendben lesz, mert hisz Isten erejében. 

A bíróság most bűnösnek találta a gyógyszerekre vonatkozó szabályok megsértése miatt. A tárgyalást többször el kellett halasztani. Legutóbb például azért, mert a lelkipásztor ügyvédje otthon felejtette a szemüvegét. (BBC

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.