Bűnösnek találták a dél-afrikai lelkipásztort, aki rovarirtóval akarta a híveiből kiűzni a rákot és a HIV-et

vallás
2018 február 11., 09:18
comments 173

Lethebo Rabalago, akit a hívei csak Végzetnek hívnak, két éve a saját oldalán is megosztotta azokat a képeket, amiken rovarirtót fúj a megtisztulni vágyó hívekre, hogy így gyógyítsa náluk a rákot és a HIV-et. 

link Forrás

Csakhogy a szertartás után öten panaszt tettek Rabalago ellen, mert még hónapokkal később is köhögtek. A lelkipásztor 2016-ben aztán letartóztatták a rovarirtózás miatt.

Miután egy olyan nőt is szemen fújt rovarirtóval, aki pont szemfertőzéstől szenvedett, Rabalago a BBC-nek azt mondta, minden rendben lesz, mert hisz Isten erejében. 

link Forrás

A bíróság most bűnösnek találta a gyógyszerekre vonatkozó szabályok megsértése miatt. A tárgyalást többször el kellett halasztani. Legutóbb például azért, mert a lelkipásztor ügyvédje otthon felejtette a szemüvegét. (BBC

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.