Michael Haneke boszorkányüldözésnek tartja a #MeToo mozgalmat

külföld
2018 február 11., 05:40
comments 543
photo_camera Fotó: MUSTAFA YALCIN/Anadolu Agency

Egy hónappal azután, hogy Catherine Deneuve a Le Monde-ban kritizálta a #MeToo-t, az Arany Pálma és Oscar-díjas osztrák filmrendező, Michael Haneke boszorkányüldözésnek nevezte a mozgalmat. 

A Kuriernak adott interjújában azt mondta 

„ez az új, férfigyűlölő puritanizmus, ami a #Me Too mozgalom farvizén érkezik, aggaszt engem”.

Hozzátette, hogy a művészként elkezdtek félni, mivel szembe kell nézniük az erotika elleni keresztes hadjárattal. Hozzátette, hogy a nemi erőszakot és a zaklatást továbbra is büntetni kell, de ugyanakkor teljesen undorítónak tartja a vizsgálat nélküli hisztériát és elhatárolódást. 

Hangsúlyozta, hogy minden támadást el kell ítélni és meg kell büntetni, de szerinte  boszorkányüldözést a középkorban kellene hagyni. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.