Álarcosok elrabolták egy kijevi étteremből Miheil Szaakasvilit

külföld
2018 február 12., 15:47
comments 103

Ismeretlen terepruhát és álarcot viselő támadók hétfőn elrabolták Miheil Szaakasvilit Kijevben. Az ukrán állampolgárságától megfosztott volt odesszai kormányzót, egykori georgiai elnököt egy étteremből vitték el hétfőn, az esetről több videófelvétel is készült. 

Az UNIAN ukrán hírügynökségre hivatkozva írja a Reuters, hogy a három fehér Volkswagen kisbusszal érkező álarcosoknál fegyverek is voltak. Állítólag az egyik terepmintás ruháján az "Állami Határőrizeti Szolgálat" felirat volt olvasható. A Reuters kérdésére, hogy van-e bármi közük az esethez, a határőrség még nem válaszolt. 

Egyes hírek szerint a jelenleg ismeretlen helyen tartózkodó elnököt kitoloncolják Ukrajnából egy európai országba. A 49 éves politikusnak valóban számolnia kell a kiutasítással, miután a bíróság február 5-én elutasította a menedékjogra vonatkozó kérelemmel kapcsolatos fellebbezését. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt