Brüsszel ott tesz keresztbe ahol tud: engedélyezte Mészároséknak a Mátrai Erőmű megvételét

POLITIKA
2018 február 12., 17:08

Nem bír magával Brüsszel: az Elios-botrány beröffentése után újabb frontot nyit és nyíltan beavatkozik a magyar választási kampányba. A Világgazdaság számolt be arról, hogy az Európai Bizottság hétfőn jóváhagyta, hogy a cseh Energeticky a Prumyslovy Holding (EPH) teljes irányítást szerezzen a Mátrai Erőmű Zrt. felett. Azaz, hogy a 

Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Global Nyrt.  egy cseh céggel alapított konzorcium megvásárolja a Mátrai Erőmű Zrt. többségi, 72,62 százalékos tulajdonrészét.

A nyomásgyakorlás során a brüsszeli testület megállapította, hogy a vásárlás nem sérti az az uniós versenyjogi szabályokat, az érintett vállalatok tevékenysége között ugyanis „korlátozott az átfedés”. Az Opus decemberben jelentette be a vételi szándékot.

photo_camera Fotó: botost/444.hu

Érdemes megemlíteni, hogy a Mátrai Erőműhöz tartozik 

az ország legnagyobb, 16 megawatt összteljesítményű, több mint 72 ezer panelből álló naperőműve is.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.