Ezentúl nehezebb lesz celebeket stalkolni az Instán

tech
2018 február 12., 07:27
comments 95

"A story készítője legközelebb már látni fogja, ha screenshotot vagy felvételt készítesz a sztorijáról" - ezt a figyelmeztetést kapta egy felhasználó, amikor képernyőképet készített egy ismerőse instasztorijáról. Az Instagram 2016 augusztusában vezette be a sztorit, aminek a lényege, hogy az ott közölt képek, videók csak egy napon át érhetők el.

link Forrás

Az internet persze nem ismeri az átmenetiség fogalmát. A csak időlegesen megosztani szánt képeket, videókat simán lehet rögzíteni, amivel mi újságírók is gyakran élünk, például ha Vajna Tímea egy instasztoriban borul ki azon, hogy férje egy másik nővel bulizik. Eddig ezt abban a békés tudatban tehettük, hogy a sztorit publikáló felhasználónak sejtése se lehet róla, hogy ha egyáltalán, akkor ki készített felvételt a sztorijáról.

link Forrás

Ez most változhat. Egy ideje azt már láthatóvá tette az Instagram, hogy kik néznek meg egy sztorit, de most egy olyan kísérletet is beindítottak, ahol azt is jelzik, ha egy néző felvételt készített a sztoriról.

Az eddigi tapasztalatok alapján a rendszer nem küld külön értesítést arról, ha valaki felvételt készít a sztoriról, de a nézőket kilistázva ez már könnyen kideríthető. A Tech Crunch szerint az Instagram a teszttel azt akarhatja felmérni, hogy növekszik-e tőle az interakciók száma - a sikeresség mértékegysége a közösségi médiában. Ez alapján dönthetnek majd a bevezetéséről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.