Folyamatosan halasztják el a síversenyeket a phjongcshangi időjárás miatt

Szupoptimális körülmények a phjeongcshangi sípályákon. Két napon belül két lesiklóversenyt kellett elhalasztani az olimpián.Fotó: Christophe Ena/AP

Az erős szél újra módosította a phjongcshangi téli olimpia programját. Vasárnap a férfi lesiklást, hétfőn a női óriásműlesiklást és a női snowboardosok slopestyle-döntőjét is halasztani kellett.

A slopestyle-osok vasárnap se tudtak versenyezni, amikor a selejtezőket tartották volna. Akkor úgy döntöttek, hogy a hétfői döntőben a teljes, 26 fős mezőn elindulhat, és mindenki kétszer csúszhat. Egy ideig úgy tűnt, hogy végül nem csúszhatnak, de végül legalább ezt a versenyszámot meg tudták tartani, még ha 75 perces csúszással is kezdődött a verseny, amit a címvédő Jamie Anderson nyert végül.

A női óriásműlesiklást viszont teljesen elnapolták, az aktuális tervek szerint csütörtökön rendezik majd a versenyt - amikor a vasárnap elhalasztott férfi lesiklást is. (Via MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.