Letartóztatták a Belügyminisztérium kormánytisztviselőjét, mert csapolta a vis maior keretet

bűnügy
2018 február 12., 17:00
comments 75

Az Országos Rendőr-főkapitányság és a Belügyminisztérium közös nyilatkozatban számolt be hétfőn arról, hogy hivatali visszaélés gyanújával letartóztatták a tárca egyik kormánytisztviselőjét. A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján a Nemzeti Nyomozó Iroda reggel fogta el B. Imre 35 éves budapesti kormánytisztviselőt és az 55 éves Sz. Attila táti vállalkozót, akik közösen arra próbáltak rábírni önkormányzati vezetőket, hogy

a BM vis maior alapjából jogosulatlanul igényeljenek pályázati forrásokat az önkormányzatuknak.

És a folyósított összegből végeztessenek el a vállalkozóval munkákat. Kihallgatásuk után mindkét férfit őrizetbe vették.

A Belügyminisztérium szerint B. Imre a tárca önkormányzati államtitkársága önkormányzati gazdasági főosztálya vagyongazdálkodási és településüzemeltetési osztályának volt munkatársa.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.