Lőjétek őket pinán, adta parancsba katonáinak Rodrigo Duterte

2018 február 12., hétfő 8:38
173

Bár a hivatalos leiratból már cenzúrázták nőgyűlölő megnyilvánulását, azért nyoma maradt annak, hogy Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök a múlt héten minden korábbi durva nyilatkozatát felülmúló durva nyilatkozatot tett. Duterte arról beszélt, hogy utasította az Új Néphadsereg nevű kommunista lázadók ellen küzdő csapatait, hogy a lázadók soraiban szolgáló nőket ne megöljék, hanem lőjék vaginán. "Mondjátok meg a katonáknak, hogy új parancs jött a polgármestertől [Duterte szeret így hivatkozni magára]. Nem fogunk megölni titeket, csak belelövünk a vaginátokba. Ha nincs vaginájuk, használhatatlanná válnak" - mondta Duterte.

Duterte egy magáneseményen beszélt, ezért elsőre észrevétlen maradt a megjegyzése, mígnem vasárnap a Gabriela nevű feminista párt képviselője, Emmi de Jesus nyilvánosságra nem hozta. De Jesus szerint Duterte ezzel az emberi jogok megsértésére és emberiesség elleni bűncselekményekre biztatja "fasiszta" hadseregét. (Via Coconuts)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt