Lőjétek őket pinán, adta parancsba katonáinak Rodrigo Duterte

Bár a hivatalos leiratból már cenzúrázták nőgyűlölő megnyilvánulását, azért nyoma maradt annak, hogy Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök a múlt héten minden korábbi durva nyilatkozatát felülmúló durva nyilatkozatot tett. Duterte arról beszélt, hogy utasította az Új Néphadsereg nevű kommunista lázadók ellen küzdő csapatait, hogy a lázadók soraiban szolgáló nőket ne megöljék, hanem lőjék vaginán. "Mondjátok meg a katonáknak, hogy új parancs jött a polgármestertől [Duterte szeret így hivatkozni magára]. Nem fogunk megölni titeket, csak belelövünk a vaginátokba. Ha nincs vaginájuk, használhatatlanná válnak" - mondta Duterte.

Duterte egy magáneseményen beszélt, ezért elsőre észrevétlen maradt a megjegyzése, mígnem vasárnap a Gabriela nevű feminista párt képviselője, Emmi de Jesus nyilvánosságra nem hozta. De Jesus szerint Duterte ezzel az emberi jogok megsértésére és emberiesség elleni bűncselekményekre biztatja "fasiszta" hadseregét. (Via Coconuts)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.