Lőjétek őket pinán, adta parancsba katonáinak Rodrigo Duterte

külföld
2018 február 12., 08:38
comments 173

Bár a hivatalos leiratból már cenzúrázták nőgyűlölő megnyilvánulását, azért nyoma maradt annak, hogy Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök a múlt héten minden korábbi durva nyilatkozatát felülmúló durva nyilatkozatot tett. Duterte arról beszélt, hogy utasította az Új Néphadsereg nevű kommunista lázadók ellen küzdő csapatait, hogy a lázadók soraiban szolgáló nőket ne megöljék, hanem lőjék vaginán. "Mondjátok meg a katonáknak, hogy új parancs jött a polgármestertől [Duterte szeret így hivatkozni magára]. Nem fogunk megölni titeket, csak belelövünk a vaginátokba. Ha nincs vaginájuk, használhatatlanná válnak" - mondta Duterte.

Duterte egy magáneseményen beszélt, ezért elsőre észrevétlen maradt a megjegyzése, mígnem vasárnap a Gabriela nevű feminista párt képviselője, Emmi de Jesus nyilvánosságra nem hozta. De Jesus szerint Duterte ezzel az emberi jogok megsértésére és emberiesség elleni bűncselekményekre biztatja "fasiszta" hadseregét. (Via Coconuts)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.