Megéri fideszesekkel barátkozni, 250 millió forintot kapott Növényi Norbert alapítványa

politika
2018 február 12., 06:17
comments 73

Negyedmilliárd forintos uniós támogatást nyert el karácsony előtt Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózó Békés megyei alapítványa, írja a Magyar Nemzet. A 2014-ben alapított Növényi Norbert Tehetséggondozó Alapítvány kuratóriumában tag Baráth Richárd, Simonka György fideszes országgyűlési képviselő és Békés megyei tótumfaktum sofőrje, bizalmasa és üzletfele. Simonka régi barátja Növényinek, az olimpiai bajnok 2014-ben még dicsőítő verset is írt a parlamenti képviselőről, akinek egyik cége, a Magyar Termés Tész Kft. még Polt Péter legfőbb ügyész szerint is 973 milliós kárt okozott a magyar és az uniós költségvetésnek.

Baráth abban a cégben is társtulajdonos, de azt egyelőre nem tudni, hogy ő is közte van-e az ügyben meggyanúsított 13 embernek.

Növényinek szintén meggyűlt a baja a törvénnyel, hetedrendű vádlott egy nyolc éve húzódó büntetőperben, amelynek tárgya egy magyar hajléktalan nevén alapított gyümölcskereskedő cég, amely a vád szerint fiktív számlákat állított ki. A vád szerint Növényi tevékeny részt vállalt a cég működésében. Az olimpiai bajnok mindent tagad, állítása szerint ő csak reklámarca volt a cégnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.