T. István? Az MTI-nél még így sem szerepelhet Tiborcz

2018 február 12., hétfő 20:26

Rendkívül körültekintően jár el az MTI az Elios-botránnyal kapcsolatos közlemények publikálásakor, derül ki az Index cikkéből. Az LMP szeretett volna közzétenni egy szöveget, amiben Tiborcz helyett T.-ként hivatkoztak Orbán vejére, de fennakadt az írás az állami hírügynökség láthatatlan szűrőjén. 

"Miközben a miniszterelnök hozzátartozói gazdagodnak, a magyar családoknak egyre többet kell fizetniük: őket fogja terhelni az a 12 milliárd forintos megvonás is, amelyet az OLAF javasolt a T. Istvánhoz köthető Elios Innovatív Zrt. által elkövetett súlyos szabálytalanságok miatt,"

állt az LMP szövegében. Az MTI azzal indokolta döntését, hogy a közlemény "nem járhat mások személyhez fűződő jogainak sérelmével".

T. István a tavalyi Szigeten. Fotó: botost/444.hu

Az LMP amúgy azt szerette volna tudatni, hogy benyújtottak a napokban egy törvényjavaslatot, amiben többek közt szerepel, hogy ha 

"egy cégről kiderülne, hogy visszaélt az EU-s támogatásokkal, és a vizsgálatok után Magyarországnak pénzt kell emiatt visszafizetnie, akkor a cég tulajdonosa lenne köteles a visszautalt pénznek megfelelő illetéket kifizetnie a magyar költségvetésbe."