T. István? Az MTI-nél még így sem szerepelhet Tiborcz

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Rendkívül körültekintően jár el az MTI az Elios-botránnyal kapcsolatos közlemények publikálásakor, derül ki az Index cikkéből. Az LMP szeretett volna közzétenni egy szöveget, amiben Tiborcz helyett T.-ként hivatkoztak Orbán vejére, de fennakadt az írás az állami hírügynökség láthatatlan szűrőjén. 

"Miközben a miniszterelnök hozzátartozói gazdagodnak, a magyar családoknak egyre többet kell fizetniük: őket fogja terhelni az a 12 milliárd forintos megvonás is, amelyet az OLAF javasolt a T. Istvánhoz köthető Elios Innovatív Zrt. által elkövetett súlyos szabálytalanságok miatt,"

állt az LMP szövegében. Az MTI azzal indokolta döntését, hogy a közlemény "nem járhat mások személyhez fűződő jogainak sérelmével".

T. István a tavalyi Szigeten.Fotó: botost/444.hu

Az LMP amúgy azt szerette volna tudatni, hogy benyújtottak a napokban egy törvényjavaslatot, amiben többek közt szerepel, hogy ha 

"egy cégről kiderülne, hogy visszaélt az EU-s támogatásokkal, és a vizsgálatok után Magyarországnak pénzt kell emiatt visszafizetnie, akkor a cég tulajdonosa lenne köteles a visszautalt pénznek megfelelő illetéket kifizetnie a magyar költségvetésbe."

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.