Duterte szóvivője szerint az elnök szavait nem szó szerint, hanem komolyan kell venni

külföld
2018 február 13., 12:35
comments 20

Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök szóvivője, Harry Roque kifakadt egy sajtótájékoztatón:

„Újra és újra elmondtam, ne vegyék az elnök szavait szó szerint, de vegyék őt komolyan.” 

Roque arra reagált, hogy a botrányos előéletű elnök legutóbb arra utasította a katonáit, hogy a maoista női felkelőket lőjék vaginán. A szóvivő szerint az elnök azért volt ilyen ideges február 7-én, mert a kommunista felkelőcsapatok átverték, és miattuk omlott össze a kormánnyal kötött tűzszünet. Roque kitért arra is, hogy az elnök számára az országban élő nők jóléte mennyire fontos prioritás. 

Duterte otthonában, Davao városában mondott beszédében idézte fel, mit mondott még polgármesterként korábban a katonáinak: hogy ne öljék meg a felkelőket, csak lőjék őket vaginán. 

A kongresszusban is jelenlévő nőjogi csoport, a Gabirela a kormány legveszélyesebb machofasisztájának nevezte az elnököt, és szerinte a megjegyzése nyílt felhívás a nők elleni erőszakra. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.