Ellenzéki képviselők törvényjavaslattal érnék el, hogy Orbán Viktornak kötelező legyen kiállnia vitázni

POLITIKA
2018 február 13., 10:43
comments 190

A hvg.hu ír arról, hogy az MSZP-Párbeszéd lista képviselőjelöltjei, Tóth Bertalan és Szabó Tímea benyújtottak egy törvényjavaslatot, ami alapján a hatalmon lévő miniszterelnöknek, ha újra szeretné választatni magát, kötelező lenne részt vennie egy vitán az ellenzéki jelöltekkel.

A törvényjavaslat szerint két 90 perces vitát kéne rendezni: az elsőn minden országos listát állító szervezet listavezetője részt vehetne, míg a másodikon a közvélemény-kutatások alapján az első két helyen álló pártok vezetői. Itt már nem lenne kötelező megjelennie a miniszterelnöknek, ha nem lenne a két legnépszerűbb párt listavezetője között.

A törvényjavaslatból persze vélhetően nem lesz semmi, hiszen a Fideszben kényesen vigyáznak arra, hogy Orbán Viktornak soha ne kelljen vitában kiállnia senkivel. Ahogy normális hazai újságnak sem adott interjút már sok éve, úgy ellenzéki politikussal sem állt ki vitázni az elmúlt ciklusokban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.