Amit 13-14 évesen hallgatunk, azt fogjuk hallgatni mindig

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az emberek tinédzserkoruk első felében a legfogékonyabbak az új zenékre, és ez a befogadási hajlandóság a nőknél általában 13, a férfiaknál pedig 14 éves korban tetőzik - derül ki a New York TImes kutatásából, amiben a Spotify felhasználóinak zenehallgatási mintáit elemezték.

A férfiaknál a 13 és 16 éves kor közötti időszak a legfontosabb a zenei ízlés formálódása szempontjából, a nőknél ez valamivel hamarabb elkezdődik, bennük az a zene hagyja mélyebb nyomot, amit 11 és 14 éves koruk között hallgattak.

Közben viszont azt is megfigyelték, hogy a nőknél fontosabbak a gyerekkori zenék, míg a férfiaknál azért nincs ilyen nagy súlyuk a zenei ízlés formálása szempontjából a tinédzseréveknek, persze attól még náluk is ez a kulcsidőszak.

A dologban tényleg lehet valami, én például, ha csak egy lemezt vihetnék magammal egy lakatlan szigetre, ezt vinném

vagy ezt

és az Is This It 2001-es, a Yoshimi pedig 2002-es. 2001-ben 13, 2002-ben meg 14 éves voltam. (The Verge)

[A címlapi képen a Strokes van, és a Wikipédiáról (By Roger Woolman - The Strokes by Roger Woolman, CC BY 3.0) jött a fotó.]

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.