Amit 13-14 évesen hallgatunk, azt fogjuk hallgatni mindig

Az emberek tinédzserkoruk első felében a legfogékonyabbak az új zenékre, és ez a befogadási hajlandóság a nőknél általában 13, a férfiaknál pedig 14 éves korban tetőzik - derül ki a New York TImes kutatásából, amiben a Spotify felhasználóinak zenehallgatási mintáit elemezték.

A férfiaknál a 13 és 16 éves kor közötti időszak a legfontosabb a zenei ízlés formálódása szempontjából, a nőknél ez valamivel hamarabb elkezdődik, bennük az a zene hagyja mélyebb nyomot, amit 11 és 14 éves koruk között hallgattak.

Közben viszont azt is megfigyelték, hogy a nőknél fontosabbak a gyerekkori zenék, míg a férfiaknál azért nincs ilyen nagy súlyuk a zenei ízlés formálása szempontjából a tinédzseréveknek, persze attól még náluk is ez a kulcsidőszak.

A dologban tényleg lehet valami, én például, ha csak egy lemezt vihetnék magammal egy lakatlan szigetre, ezt vinném

vagy ezt

és az Is This It 2001-es, a Yoshimi pedig 2002-es. 2001-ben 13, 2002-ben meg 14 éves voltam. (The Verge)

[A címlapi képen a Strokes van, és a Wikipédiáról (By Roger Woolman - The Strokes by Roger Woolman, CC BY 3.0) jött a fotó.]

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.