Bedrogozta börtönbe látogató ikertestvérét, ruhát cserélt vele, majd simán megszökött a limai rab

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Alexander Delgado 16 éves börtönbüntetését töltötte Peru egyik börtönében. Gyerekek ellen elkövetett szexuális erőszak és rablás miatt ítélték el ilyen sok időre.

Delgadónak azonban volt egy egypetéjű ikertestvére, Giancarlo. Giancarlo tavaly januárban meglátogatta testvérét, Alexander pedig ördögi tervet eszelt ki: elkábította testvérét, majd ruhát cserélt vele, és lelépett. A cserére hamar fény derült, amikor Giancarlótól ujjlenyomatot vételeztek.

Alexandert végül 13 hónappal később fogták el a hatóságok Callaóban.

Testvérét, Giancarlót is meggyanúsították eleinte, hogy összejátszott fivérével, de végül tisztázta magát a vádak alól. Alexander azzal védekezett a helyi médiának, hogy csak édesanyját akarta meglátogatni. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.