Bedrogozta börtönbe látogató ikertestvérét, ruhát cserélt vele, majd simán megszökött a limai rab

Tbg
bűnügy
2018 február 14., 06:33

Alexander Delgado 16 éves börtönbüntetését töltötte Peru egyik börtönében. Gyerekek ellen elkövetett szexuális erőszak és rablás miatt ítélték el ilyen sok időre.

Delgadónak azonban volt egy egypetéjű ikertestvére, Giancarlo. Giancarlo tavaly januárban meglátogatta testvérét, Alexander pedig ördögi tervet eszelt ki: elkábította testvérét, majd ruhát cserélt vele, és lelépett. A cserére hamar fény derült, amikor Giancarlótól ujjlenyomatot vételeztek.

Alexandert végül 13 hónappal később fogták el a hatóságok Callaóban.

Testvérét, Giancarlót is meggyanúsították eleinte, hogy összejátszott fivérével, de végül tisztázta magát a vádak alól. Alexander azzal védekezett a helyi médiának, hogy csak édesanyját akarta meglátogatni. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.