Félméteres hó van a Kékestetőn

időjárás
2018 február 14., 09:23
comments 28

Az Országos Meteorológiai Szolgálat reggeli adatai szerint a Kékestetőn 51 cm-es a hóvastagság.

Tolólapos munkagép takarítja a havat Mátraszentimrén 2018. február 14-én.
photo_camera Tolólapos munkagép takarítja a havat Mátraszentimrén 2018. február 14-én. Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

A keddi és szerdai havazás miatt országszerte sok helyen megmaradt a hó, amiből többfelé jelentős mennyiségű hullott.

A magasabban fekvő települések közül a meteorológiai szolgálat a Miskolc Lillafüred-Jávorkút állomáson 43 cm-es, Bükkszentkereszten 35 cm-es hóvastagságot rögzített.

Síkvidékeken a legnagyobb hóvastagságot (16 cm-t) a Vas megyei Felsőszölnökön mérték.

Férfi havat lapátol Mátraszentimrén 2018. február 14-én.
photo_camera Férfi havat lapátol Mátraszentimrén 2018. február 14-én. Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint ma nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de a Dunántúlon már elvékonyodhat, felszakadozhat a felhőzet, ott rövidebb napos időszakok is lehetnek. Főleg az ország középső és keleti harmadában lehet még több helyen havazás, havas eső, délkeleten eső, de estére a keleti megyékre húzódik vissza a csapadék. A Nyugat-Dunántúlon és északkeleten megerősödhet a szél.

A hőmérséklet kora délután 1 és 6 fok között alakul, késő este pedig -4 és 1 fok között.

Csütörtökön hajnalra mindenhol megszűnik a csapadék. A leghidegebb órákban általában -4 és 0 fok között alakul a hőmérséklet, de kevésbé felhős, havas tájakon -5 fok alá is lehűlhet a levegő. Napközben -1 és 6 fok közötti hőmérséklet várható. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.