Horogkeresztet viselt a karján, 400 ezret kell fizetnie

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az Esztergomi Járásbíróság „önkényuralmi jelkép megsértésének vétsége miatt” 400 ezer forint pénzbüntetésre ítélte azt a férfit, aki horogkeresztet viselt ruházatán -  írja a Tatabányai Törvényszék. Bár talán inkább „önkényuralmi jelkép használata” lehetett az a vétség.

A nyelvileg is míves közleménye szerint:

„A megállapított tényállás szerint tettenérésekor a szlovák állampolgárságú vádlott Esztergom belvárosában egy ismeretlen személytől megszerzett 18x12 centiméter nagyságú piros színű karszalagot viselt, melynek közepén fehér körben fekete színű horogkereszt volt látható. A Büntető Törvénykönyv rendelkezései szerint a cselekmény elzárással büntetendő, a pénzbüntetés kiszabására az enyhítő körülmények száma és nyomatéka miatt látott lehetőséget a bíróság, mivel a vádlott büntetlen előéletű, beismerő vallomása szerint antiszemita szervezetekkel nem tart kapcsolatot, a cselekményt ittasságára visszavezethetően követte el.”

Az ítélet jogerős.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.