Horogkeresztet viselt a karján, 400 ezret kell fizetnie

bűnügy
2018 február 14., 15:03
comments 53

Az Esztergomi Járásbíróság „önkényuralmi jelkép megsértésének vétsége miatt” 400 ezer forint pénzbüntetésre ítélte azt a férfit, aki horogkeresztet viselt ruházatán - írja a Tatabányai Törvényszék. Bár talán inkább „önkényuralmi jelkép használata” lehetett az a vétség.

A nyelvileg is míves közleménye szerint:

„A megállapított tényállás szerint tettenérésekor a szlovák állampolgárságú vádlott Esztergom belvárosában egy ismeretlen személytől megszerzett 18x12 centiméter nagyságú piros színű karszalagot viselt, melynek közepén fehér körben fekete színű horogkereszt volt látható. A Büntető Törvénykönyv rendelkezései szerint a cselekmény elzárással büntetendő, a pénzbüntetés kiszabására az enyhítő körülmények száma és nyomatéka miatt látott lehetőséget a bíróság, mivel a vádlott büntetlen előéletű, beismerő vallomása szerint antiszemita szervezetekkel nem tart kapcsolatot, a cselekményt ittasságára visszavezethetően követte el.”

Az ítélet jogerős.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt