Lecsaptak az orosz cenzorok egy moszkvai mozira amiért levetítették a Sztálin halálát, aztán gyorsan megbírságolták őket egy Depardieu-filmért is

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Oroszországban betiltották a Sztálin halála című angol-francia vígjáték vetítését, mert megsérti az orosz történelmet.

A cenzorok először csak azt szerették volna elérni, hogy a filmet lehetőleg csak a márciusi elnökválasztás után mutassák be, de amikor ez nem sikerült, inkább a premier előtt két nappal úgy döntöttek, hogy a filmet egyáltalán nem engedik levetíteni az országban.

Egy moszkvai mozi, a Pioner azonban megpróbált ellenállni, és műsorra tűzték a filmet. Januárban, a film egyik vetítésekor rendőrök szállták meg a mozit, és leállították a filmet. Most az orosz lapok arról írnak, hogy a mozi kapott egy második körös büntetést is, mégpedig azért, mert a Sztálin halála bemutatójához időben közel levetítettek egy alig ismert francia filmet is diktátorról, a francia-orosz kettős állampolgár Gérard Depardieu főszereplésével. Azt nem tudni, hogy a Le divan de Staline, azaz Sztálin díványa című dráma pontosan miért nem tetszik az orosz cenzoroknak, a mozi viszont azzal védekezik, hogy a film egy fesztivál keretében került műsorra, így nem is kellett volna rá engedélyt kérniük.

Ha a bíróság nem a mozinak ad igazat, a Pionernek összesen 200 ezer rubel, azaz majd 900 ezer forintnyi bírságot kell majd fizetnie. (Moscow TImes)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.