Egy évig ragasztgatott össze 42 ezer gyufaszálat, hogy megtudja, milyen érzés meggyújtani

62654 szál gyufa.

Ez volt az előzetes tippje annak az amerikai férfinak, aki kitalálta, hogy összeragasztott családi gyufákból tökéletes gömböt fog alkotni, majd meggyújtja azt. Majdnem egy teljes évig tartott a ragasztgatás. A végén derült ki, hogy 42000 gyufa is elegendőnek bizonyult, a forma pedig nem tökéletes gömb lett, hanem inkább olyan, mint az a termés, amit kiskoromban imádtam szétszedni a parkban. (Aki tudja, minek a termése az a zöld, rücskös, szétmorzsolható gömböcske, írja már meg legyen szíves, és ideteszem!)

A lényeg persze a meggyújtása volt. Ahhoz képest egészen lassan borult lángba, de azt nagyon látványos módon tette, aztán irtóra belelendült. A legjobb rész pedig szerintem az, amikor már gyakorlatilag feketére égett a gömb, de néhol azért lángol és dögösen füstöl.

Jó vizuális kéjelgést!

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.