Így működik a Fidesz-biorobot: Hollik fölmondta a Tiborcz-ügyről körbeküldött frakcióvezetői sillabuszt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Pontokba szedett sorvezetőt küldött a fideszes frakcióvezető, Gulyás Gergely a Fidesz és a KDNP képviselőinek arról, hogy mit kell mondaniuk, ha az Elios-ügyről kérdezik őket – írtuk péntek reggel.

Délután Hollik István élőben prezentálta, hogy is működik kommunikációs területen a pártfegyelem. Egy sajtótájékoztatón a Hír Tv újságírója kérdezte a KDNP-s képviselőt, hogy ha szerinte Tiborcz István ártatlan ebben az ügyben, akkor mi szükség volt Gulyás Gergely levelére a frakciótagoknak. 

Ami ezután történt, arra a magyar belpolitikán edződöttek sem számíthattak: Hollik ugyanis szó szerint elkezdte felmondani a Gulyás levelében megfogalmazott pontokat: 

Azaz, hogy 

  • „Az Elios-jelentés egy brüsszeli kampányjelentés, Brüsszel beavatkozása a magyar választási kampányba.”
  • "2014-ben is a választások előttre időzítették az ezzel kapcsolatos híreket, most ugyanezt teszik. Ezt az ügyet egyszer már kivizsgálták, most csak megismétlik a vádaskodásokat.” 
  • "Orbán Viktort próbálják támadni vele, pedig az OLAF-jelentéssel érintett időszak nagy részében a Simicska Lajos vezette Közgép volt a tulajdonos.”

Amikor a felsorolás végén a Hír Tv riportere is jelezte, hogy dehát ez Gulyás sajtóba kiszivárgott levelének a felmondása volt csak, és szeretett volna tovább kérdezni, Hollik többször elmondta, hogy neki ebben az ügyben nincs több mondanivalója. 

Az egész Elios- és Tiborcz-ügyről épp pénteken jelent meg egy nagyobb videós összefoglaló anyagunk, érdemes azt is megnézni:


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.