Így működik a Fidesz-biorobot: Hollik fölmondta a Tiborcz-ügyről körbeküldött frakcióvezetői sillabuszt

2018 február 16., péntek 14:45
344

Pontokba szedett sorvezetőt küldött a fideszes frakcióvezető, Gulyás Gergely a Fidesz és a KDNP képviselőinek arról, hogy mit kell mondaniuk, ha az Elios-ügyről kérdezik őket – írtuk péntek reggel.

Délután Hollik István élőben prezentálta, hogy is működik kommunikációs területen a pártfegyelem. Egy sajtótájékoztatón a Hír Tv újságírója kérdezte a KDNP-s képviselőt, hogy ha szerinte Tiborcz István ártatlan ebben az ügyben, akkor mi szükség volt Gulyás Gergely levelére a frakciótagoknak. 

Ami ezután történt, arra a magyar belpolitikán edződöttek sem számíthattak: Hollik ugyanis szó szerint elkezdte felmondani a Gulyás levelében megfogalmazott pontokat: 

Azaz, hogy 

  • „Az Elios-jelentés egy brüsszeli kampányjelentés, Brüsszel beavatkozása a magyar választási kampányba.”
  • "2014-ben is a választások előttre időzítették az ezzel kapcsolatos híreket, most ugyanezt teszik. Ezt az ügyet egyszer már kivizsgálták, most csak megismétlik a vádaskodásokat.” 
  • "Orbán Viktort próbálják támadni vele, pedig az OLAF-jelentéssel érintett időszak nagy részében a Simicska Lajos vezette Közgép volt a tulajdonos.”

Amikor a felsorolás végén a Hír Tv riportere is jelezte, hogy dehát ez Gulyás sajtóba kiszivárgott levelének a felmondása volt csak, és szeretett volna tovább kérdezni, Hollik többször elmondta, hogy neki ebben az ügyben nincs több mondanivalója. 

Az egész Elios- és Tiborcz-ügyről épp pénteken jelent meg egy nagyobb videós összefoglaló anyagunk, érdemes azt is megnézni:


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt