Kötéssel vezetik le a stresszt a finn olimpiai csapat tagjai

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az NPR szúrta ki a hivatalos téli olimpiai közvetítésben, hogy a finn snowboard-csapat edzője, Antti Koskinen csak egy pillanatra szakította meg a kötést, hogy pacsizzon egyet az egyik versenyzőjével, majd folytatta is tovább. Azóta kiderült, hogy nem egyszeri esetről van szó, a 102 fős finn olimpiai csapat közel fele rendszeresen köt, már a szocsi olimpia óta. 

Szocsiban stresszkezelő eszközként merült fel a kötőtű bevetése, és nagyon bevált, utána már Rióba is többen kötni is mentek a nyári olimpiai csapatból. Koskien arról beszélt a Reutersnek, hogy ez egy szép, finn dolog, és a kötés abban is segít, hogy nincs szükségük felesleges csevegésekre. 

Jelenleg a csapat amúgy egy közös projekten dolgozik, takarót kötnek a finn elnök gyermekének. Mindenki megköt belőle egy kisebb darabot, majd a végén összeillesztik ezeket. A finn államfő, Sauli Niinistö és felesége, Jenni Haukio első gyermeke február elején született meg. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.