A mexikói földrengés után, a kárfelmérés közben lezuhanó helikopter 13 embert megölt, és 15-öt megsebesített

2018 február 17., szombat 17:23
25

Erős, 7,2-es fokozatú földrengés volt Mexikó déli és középső vidékén. (Az amerikai földtani intézet (USGS) előzetesen 7,5-es erősségű rengésről számolt be.) Az országos földrengésfigyelő szolgálat szerint a földmozgás fészke a déli Oaxaca szövetségi államban lévő Pinotepa Nacional településtől 11 km-re délkeletre, 43 km-es mélységben volt. Kisebb károk keletkeztek, de áldozatokról nem szólnak a hírek.

Luis Felipe Puente, a katasztrófavédelem helyi vezetője azt mondta, hogy Oaxaca, Chiapas, Michoacán és Puebla szövetségi államban és a fővárosban, Mexikóvárosban a hatóságok még vizsgálódnak. Az első nagyobb földrengést 59 utórengés kísérte.

Hivatalos közlések szerint Mexikóvárosban és az ország déli részén kb. 1 millió háztartás maradt áram nélkül, és Oaxaca államban legalább 50 ház rongálódott meg. 

Nem sokkal később a belügyminisztérium arról számolt be, hogy Alfonso Navarrete Prida miniszter helikoptere, amivel a károk megtekintésére indult, leszállás közben a földnek csapódott. A helikopteren ült Alejandro Murat, Oaxaca kormányzója is, de sem ő, sem a miniszter nem sérült meg komolyabban.

A Santiago Jamiltepec nevű kisvárosban lezuhant katonai helikopter Fotó: David Torres / CrowdSpark

A hatóságok később közölték, hogy a helikopter két teherautóra zuhant egy mezőn, amikor megpróbált leszállni Santiago Jamiltepecben. A földön legalább 13 ember halt meg a balesetben, köztük három gyerek. További 15 ember megsérült.

A Pemex nemzeti olajvállalat szerint a berendezéseik rendben vannak, beleértve a legnagyobb finomítójukat, ami 386 km-re fekszik az epicentrumtól.

Tavaly szeptemberben két erős földrengés 471 halálos áldozatot követelt Mexikó középső és déli vidékén, és megrongált 184 ezer épületet. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt