A mexikói földrengés után, a kárfelmérés közben lezuhanó helikopter 13 embert megölt, és 15-öt megsebesített

Erős, 7,2-es fokozatú földrengés volt Mexikó déli és középső vidékén. (Az amerikai földtani intézet (USGS) előzetesen 7,5-es erősségű rengésről számolt be.) Az országos földrengésfigyelő szolgálat szerint a földmozgás fészke a déli Oaxaca szövetségi államban lévő Pinotepa Nacional településtől 11 km-re délkeletre, 43 km-es mélységben volt. Kisebb károk keletkeztek, de áldozatokról nem szólnak a hírek.

Luis Felipe Puente, a katasztrófavédelem helyi vezetője azt mondta, hogy Oaxaca, Chiapas, Michoacán és Puebla szövetségi államban és a fővárosban, Mexikóvárosban a hatóságok még vizsgálódnak. Az első nagyobb földrengést 59 utórengés kísérte.

Hivatalos közlések szerint Mexikóvárosban és az ország déli részén kb. 1 millió háztartás maradt áram nélkül, és Oaxaca államban legalább 50 ház rongálódott meg. 

Nem sokkal később a belügyminisztérium arról számolt be, hogy Alfonso Navarrete Prida miniszter helikoptere, amivel a károk megtekintésére indult, leszállás közben a földnek csapódott. A helikopteren ült Alejandro Murat, Oaxaca kormányzója is, de sem ő, sem a miniszter nem sérült meg komolyabban.

A Santiago Jamiltepec nevű kisvárosban lezuhant katonai helikopterFotó: David Torres / CrowdSpark

A hatóságok később közölték, hogy a helikopter két teherautóra zuhant egy mezőn, amikor megpróbált leszállni Santiago Jamiltepecben. A földön legalább 13 ember halt meg a balesetben, köztük három gyerek. További 15 ember megsérült.

A Pemex nemzeti olajvállalat szerint a berendezéseik rendben vannak, beleértve a legnagyobb finomítójukat, ami 386 km-re fekszik az epicentrumtól.

Tavaly szeptemberben két erős földrengés 471 halálos áldozatot követelt Mexikó középső és déli vidékén, és megrongált 184 ezer épületet. (MTI)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.