Fekete-Győr András: Egy közel 2 milliós generáció lett „politikai árva”, „mi vagyunk minden harmadik munkavállaló”

Csak egy új politikai generáció adhat reményt – mondta Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke pártja kampánynyitóján szombat este Szegeden. A kampánynyitóját Budapesten, az Ajtósi Dűrer sori rendezvényközpontban kb. 150 érdeklődő és a sajtó képviselői kivetítőn nézték.

Fotó: Momentum / Facebook

Az ellenzéki politikus azt mondta, egy közel 2 milliós generáció lett „politikai árva”, „mi vagyunk minden harmadik munkavállaló”. A becsapott választópolgároknak elege van, meg kell haladni a régi rossz politikai beidegződéseket, ez a rendszer nem vállal felelősséget – mondta.

A mi generációnk számára a legnagyobb a tét, ha így megy tovább „végérvényesen szétszóródunk a világban” – mondta Fekete-Győr András, aki szerint a parlamenti ellenzék is felelős azért, hogy ide jutott az ország: miközben ők 8 év alatt 11 milliárd forintos állami támogatásban részesültek. A Momentum mindent meg fog tenni a kormányváltásért, „rajtunk nem fog múlni” – mondta a párt elnöke.

Szakértőkre hivatkozva azt mondta, hogy a Momentum választási programja a legjobb, de mozgalmi programmal is készül a párt egy „agresszív ellenzéki” politikára. Azt mondta, „ütni-verni” kell a rendszert, amíg „össze nem roppan”. „Van még 50 nap. Van választás. Van remény. Gyertek velünk!” – mondta a Momentum elnöke.

Nagy Károly, a Tizenx, a Momentum ifjúsági szervezetének nemrég megválasztott elnöke a budapesti kampánynyitón arról beszélt: a politikai elit cserben hagyta az országot, a fiatal generáció nem várhat másoktól változást, magának kell cselekednie. „Elavult oktatási rendszer felesleges terheitől nyögő” diákok, „külföldre kényszerült Skype-unokák” várják a változást, hogy ne kelljen elmenni, hogy érdemes legyen hazajönni – mondta. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.