Fekete-Győr András: Egy közel 2 milliós generáció lett „politikai árva”, „mi vagyunk minden harmadik munkavállaló”

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Csak egy új politikai generáció adhat reményt – mondta Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke pártja kampánynyitóján szombat este Szegeden. A kampánynyitóját Budapesten, az Ajtósi Dűrer sori rendezvényközpontban kb. 150 érdeklődő és a sajtó képviselői kivetítőn nézték.

Fotó: Momentum / Facebook

Az ellenzéki politikus azt mondta, egy közel 2 milliós generáció lett „politikai árva”, „mi vagyunk minden harmadik munkavállaló”. A becsapott választópolgároknak elege van, meg kell haladni a régi rossz politikai beidegződéseket, ez a rendszer nem vállal felelősséget – mondta.

A mi generációnk számára a legnagyobb a tét, ha így megy tovább „végérvényesen szétszóródunk a világban” – mondta Fekete-Győr András, aki szerint a parlamenti ellenzék is felelős azért, hogy ide jutott az ország: miközben ők 8 év alatt 11 milliárd forintos állami támogatásban részesültek. A Momentum mindent meg fog tenni a kormányváltásért, „rajtunk nem fog múlni” – mondta a párt elnöke.

Szakértőkre hivatkozva azt mondta, hogy a Momentum választási programja a legjobb, de mozgalmi programmal is készül a párt egy „agresszív ellenzéki” politikára. Azt mondta, „ütni-verni” kell a rendszert, amíg „össze nem roppan”. „Van még 50 nap. Van választás. Van remény. Gyertek velünk!” – mondta a Momentum elnöke.

Nagy Károly, a Tizenx, a Momentum ifjúsági szervezetének nemrég megválasztott elnöke a budapesti kampánynyitón arról beszélt: a politikai elit cserben hagyta az országot, a fiatal generáció nem várhat másoktól változást, magának kell cselekednie. „Elavult oktatási rendszer felesleges terheitől nyögő” diákok, „külföldre kényszerült Skype-unokák” várják a változást, hogy ne kelljen elmenni, hogy érdemes legyen hazajönni – mondta. (MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.