Négy izraeli katona megsebesült a gázai határkerítésnél, majd a légierő csapást mért a Hamász két kiképzőtáborára

Négy izraeli katona megsebesült, ketten közülük súlyosan, a gázai övezeti határkerítésnél történt pokolgépes merényletben – közölte az izraeli hadsereg.

A Hamász iszlamista palesztin szervezet ellenőrzése alatt lévő terület déli határán történt támadás elkövetését eddig egyetlen szervezet sem vállalta magára. Palesztin biztonsági források szerint a bombát Hán-Júnisztól keletre robbantották fel.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök „nagyon komolynak” nevezte a gázai övezeti határnál történt incidenst. „Megfelelőképpen fogunk rá válaszolni” – mondta.

Válaszul egy izraeli harckocsi csapást mért egy gázai figyelőállásra. A támadásban senki sem sebesült meg. Palesztin vezetők szerint később az izraeli légierő gépei légicsapást mértek a Hamász két kiképzőtáborára és egy harmadikra, amit egy kisebb szervezet tart fenn. A támadásokban nem sérült meg senki. Az izraeli hadsereg a légitámadás hírét nem kommentálta.

Egy izraeli katona könnygázgránátot lő ki palesztin tüntetőkre Halhulban 2018 február 17-én.Fotó: Hazem Bader / AFP

Izraeli médiajelentések szerint a 2014-es gázai háború óta most sebesült meg a legtöbb izraeli katona egyetlen támadásban. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.