Négy izraeli katona megsebesült a gázai határkerítésnél, majd a légierő csapást mért a Hamász két kiképzőtáborára

külföld
2018 február 17., 19:54

Négy izraeli katona megsebesült, ketten közülük súlyosan, a gázai övezeti határkerítésnél történt pokolgépes merényletben – közölte az izraeli hadsereg.

A Hamász iszlamista palesztin szervezet ellenőrzése alatt lévő terület déli határán történt támadás elkövetését eddig egyetlen szervezet sem vállalta magára. Palesztin biztonsági források szerint a bombát Hán-Júnisztól keletre robbantották fel.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök „nagyon komolynak” nevezte a gázai övezeti határnál történt incidenst. „Megfelelőképpen fogunk rá válaszolni” – mondta.

Válaszul egy izraeli harckocsi csapást mért egy gázai figyelőállásra. A támadásban senki sem sebesült meg. Palesztin vezetők szerint később az izraeli légierő gépei légicsapást mértek a Hamász két kiképzőtáborára és egy harmadikra, amit egy kisebb szervezet tart fenn. A támadásokban nem sérült meg senki. Az izraeli hadsereg a légitámadás hírét nem kommentálta.

Egy izraeli katona könnygázgránátot lő ki palesztin tüntetőkre Halhulban 2018 február 17-én.
photo_camera Egy izraeli katona könnygázgránátot lő ki palesztin tüntetőkre Halhulban 2018 február 17-én. Fotó: Hazem Bader / AFP

Izraeli médiajelentések szerint a 2014-es gázai háború óta most sebesült meg a legtöbb izraeli katona egyetlen támadásban. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.