Négy izraeli katona megsebesült a gázai határkerítésnél, majd a légierő csapást mért a Hamász két kiképzőtáborára

Négy izraeli katona megsebesült, ketten közülük súlyosan, a gázai övezeti határkerítésnél történt pokolgépes merényletben – közölte az izraeli hadsereg.

A Hamász iszlamista palesztin szervezet ellenőrzése alatt lévő terület déli határán történt támadás elkövetését eddig egyetlen szervezet sem vállalta magára. Palesztin biztonsági források szerint a bombát Hán-Júnisztól keletre robbantották fel.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök „nagyon komolynak” nevezte a gázai övezeti határnál történt incidenst. „Megfelelőképpen fogunk rá válaszolni” – mondta.

Válaszul egy izraeli harckocsi csapást mért egy gázai figyelőállásra. A támadásban senki sem sebesült meg. Palesztin vezetők szerint később az izraeli légierő gépei légicsapást mértek a Hamász két kiképzőtáborára és egy harmadikra, amit egy kisebb szervezet tart fenn. A támadásokban nem sérült meg senki. Az izraeli hadsereg a légitámadás hírét nem kommentálta.

Egy izraeli katona könnygázgránátot lő ki palesztin tüntetőkre Halhulban 2018 február 17-én.Fotó: Hazem Bader / AFP

Izraeli médiajelentések szerint a 2014-es gázai háború óta most sebesült meg a legtöbb izraeli katona egyetlen támadásban. (MTI)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.