Őrület: snowboardos nyerte a női szuperóriás-műlesiklást az olimpián, kölcsönkért lécekkel

téli olimpia
2018 február 17., 17:47
comments 121
photo_camera Fotó: MICHAEL KAPPELER/dpa Picture-Alliance/AFP

Még olyan se fordult elő a sporttörténelemben, hogy valaki egyáltalán rajthoz álljon snowboardosként és síelőként is egy téli olimpián, erre jött a 22 éves snowboard-világbajnok, a cseh Ester Ledecká és egyből olimpiai aranyat nyert a női Super G-n, azaz szuperóriás-műlesiklásban. 

Ledecká esélyesnek számít snowboardosként Phjongcshangban, a szuperóriás-műlesiklásban viszont talán csak viccből állt rajtnak – az biztos, hogy előzetesen teljesen esélytelennek látszott, 26. helyen rangsorolva startolt el, méghozzá az amerikai Mikaela Shiffrintől kölcsönkapott lécekkel.

Jellemző, hogy az NBC már elkönyvelte győztesnek az osztrák olimpiai címvédő Anna Veithet, amikor a cseh rajthoz állt. Később kénytelenek voltak bocsánatot kérni a versenyzőktől.

link Forrás

Ledecká végül 1 perc 21 másodperc 12 századdal ért célba, egyetlen századdal megelőzve az éllovast. A cseh versenyző konkrétan nem hitte el, hogy nyert, amikor az eredményjelzőre pillantva felfogta, hogy tényleg megelőzte Veithet, csak hitetlenkedve bámult maga elé. A győzelem után azt nyilatkozta, biztos volt benne, hogy technikai hiba történt. Kinézett édesanyjára a lelátón és csak pislogott. 

link Forrás

„Egészen a mai napig abban a hitben éltem, hogy snowboardon jobb vagyok, mint léceken” – mondta a győzelem után. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.