Dróncsapás végzett az al-Kaida két jemeni fegyveresével

Dróntámadás végzett az Arab-félsziget al-Kaidája (AQAP) egy helyi vezetőjével és társával Jemen középső részén, el-Bajdá tartományban pénteken éjfélkor, közölte egy jemeni biztonsági tisztviselő. A két férfi motorkerékpárral haladt, amikor lecsapott rájuk a drón.

A dróncsapással egy időben a jemeni különleges erők újabb támadást indítottak az ország délkeleti részén a dzsihadista szélsőségesek ellen.

Jemenben évek óta polgárháború dúl az iráni támogatással harcoló síita húszik és a Szaúd-Arábia támogatását évező kormányhadsereg között. A káoszt kihasználva az al-Kaida és az ISIS is állásokat kezdett kiépíteni az országban. Az al-Kaida jemeni szárnya, az AQAP már közel egy évtizede a terrorfranchise legveszélyesebb szárnya, több merényletet kísérelt meg Nyugatra tartó repülőjáratok ellen. (Via MTI)


November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.