Dróncsapás végzett az al-Kaida két jemeni fegyveresével

külföld
2018 február 18., 05:23
comments 19

Dróntámadás végzett az Arab-félsziget al-Kaidája (AQAP) egy helyi vezetőjével és társával Jemen középső részén, el-Bajdá tartományban pénteken éjfélkor, közölte egy jemeni biztonsági tisztviselő. A két férfi motorkerékpárral haladt, amikor lecsapott rájuk a drón.

A dróncsapással egy időben a jemeni különleges erők újabb támadást indítottak az ország délkeleti részén a dzsihadista szélsőségesek ellen.

Jemenben évek óta polgárháború dúl az iráni támogatással harcoló síita húszik és a Szaúd-Arábia támogatását évező kormányhadsereg között. A káoszt kihasználva az al-Kaida és az ISIS is állásokat kezdett kiépíteni az országban. Az al-Kaida jemeni szárnya, az AQAP már közel egy évtizede a terrorfranchise legveszélyesebb szárnya, több merényletet kísérelt meg Nyugatra tartó repülőjáratok ellen. (Via MTI)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.