Egy egész óceánjárót tartott rettegésben egy őrjöngő család

külföld
2018 február 18., 09:31
comments 269
A Carnival Legend. Ennek az óceánjárónak kellett megszakítania tíznapos útját a fedélzetén eluralkodó erőszak miatt.
photo_camera A Carnival Legend. Ennek az óceánjárónak kellett megszakítania tíznapos útját a fedélzetén eluralkodó erőszak miatt. Fotó: Cindy Schultz / Flick CC BY NC-ND 2.0

Akkora tömegverekedés robbant ki a Carnival Legend óceánjárón, hogy az tíz napos útját megszakítva kénytelen volt kikötni ausztráliai Edenben, ahol a rendőrök egy buszra való utast távolítottak el a fedélzetről.

link Forrás

Az utasok elbeszélése alapján a péntek hajnali tömegverekedés csak a csúcspontja volt a pokoli utazásnak, egy nagyobb csoport már napok óta rettegésben tartotta őket. A csoport egyik tagja szerint az egész félreértés, valójában ők az áldozatok, a tömegverekedést pedig a hajó biztonsági szolgálatának tagjai kezdeményezték.

A hajó egyik utasa, egy 21 éves lány szerint a társaságuk egyik tagjába már szerdán belekötöttek, amikor az súrolta egyiküket. A legalább húsz fős családi csoport szerinte "eleve úgy szálltak hajóra, hogy kötekedni akartak". Egy nappal később egy barátjukat "szimplán földhöz vágták, minden ok nélkül". A nő szerint talán azért, mert a barátjuk a szemükbe nézett, miközben egy másik utast rugdaltak. A nő és partnere az út pénteki megszakításáig inkább bezárkóztak a kabinjukba.

A 3AW melbourne-i rádió meg tudta szólaltatni a csoport egyik tagját. A csak Zacként bemutatkozó férfi szerint az első incidens puszta félreértés volt. "Csak annyi történt, hogy valaki rálépett egy papucsra, nem egy lábra, egy papucsra, amiért egyből elnézés is lett kérve" - állította.

De vannak más utasok is, akik szerint a család igenis rettegésben tartotta a hajót. Kellie Petersen, aki férjével és három gyermekével utazott, ugyanezt a csoportot hibáztatta az elszabadult erőszakért. "Napok óta tartottak a bunyók. Félünk. Szólak nekünk, hogy figyeljünk erre a csoportra, így nem is merünk sehova egyedül menni a hajón" - mondta a 3AW melbourne-i rádiónak. "Mindenfele megvagdosott, bekötözött emberek járkálnak" - mondta. Szerinte több bunyó a medencénél, gyermekei szeme láttára robbant ki.

link Forrás

Zac szerint viszont pont az ő unokaöccsét fenyegették felnőtt férfiak azzal, hogy majd elkapják. Zac azt is kifogásolta, hogy a biztonságiak mindenhova követték őket a hajón, amivel szerinte csak rontottak a helyzeten. Szerinte a tömegverekedést is a biztonságiak robbantották ki.

A bunyóról készült felvételeken az nem látszik, hogy ki kezdeményezett, az viszont igen, hogy a biztonságiak földön fekvő utast is rugdosnak. A Carnival Cruise Lines, a hajó üzemeltetője közleménye szerint a család eltávolítását kérte a rendőröktől. A rendőrség tájékoztatása szerint ők verekedőkről kaptak bejelentést, és a verekedőket távolították el. (Via Stuff)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.