Három békési vadász szembeszállt Mészáros Lőrinc családjával, és nyertek

társadalom
2018 február 18., 15:09
comments 86

Első fokon győztek a vadászok, akiket másfél évvel ezelőtt kizártak a saját földjükről Mészáros Lőrinc fiának kedvéért - írja a hvg.hu. Lovas József, Lovas Mihály és Komáromi Mátyás tavaly fordultak bírósághoz, mert úgy gondolták, hogy a Mészáros Lőrinc fia vezette Hidashát-Bélmegyer Vadgazdálkodási Társaság jogtalanul túrta ki őket arról a bélmegyeri vadászterületről, amelyet azelőtt az ő vadásztársaságuk használt.

Másfél évvel ezelőtt, 2016. augusztus 12-én összehívták a kijelölt vadászterület földtulajdonosait, hogy az új vadászati törvénynek megfelelően újraosztott terület hasznosításáról döntsenek. A közgyűlésen a térségben korábban vadászati jogokkal bíró Bélmegyeri Földtulajdonosok Vadgazdálkodó Vadásztársaságának tagjait váratlanul érte, amikor a meghirdetett napirendeken túl arról is szavaztak, hogy ők vehetik a puskájukat, a jövőben a Hidashát-Bélmegyer Vadgazdálkodási Társaság szervezhet vadászatokat ott, ahol a másik társaság évtizedeken keresztül gazdálkodott. Az új szerződött vadásztársaság elnöke nem más, mint Mészáros Lőrinc fia.

A három vadász utánanézett a kizárásukat alátámasztó dokumentumoknak, és végül arra jutottak, hogy az eljárás során egy sor szabálytalanság történt, például nem voltak rendben a földtulajdonosoktól kapott meghatalmazások. Ezért pert indítottak, hogy a bíróság mondja ki a kizárásukról döntő közgyűlési határozat érvénytelenségét. Ebben a perben született elsőfokú döntés csütörtökön. A három vadász ügyvédje szerint ez kimondta, a kizárásuk érvénytelen, így meg kell tenni a hivatalos lépéseket a vadászati joguk helyreállításáért. Az ítélet nem jogerős.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.