Őrizetbe vették a lett jegybank elnökét

Ilmars Rimsevics, a lett jegybank elnöke 2009. május 28-án, Lettország helsinki nagykövetségén.Fotó: MARKKU ULANDER/AFP

Őrizetbe vette Ilmars Rimsevicset, a lett jegybank elnökét a korrupcióellenes ügynökség (KNAB), jelentette a BNS balti hírügynökség. Értesüléseik szerint a KNAB nyomozói szombat este fogták el Rimsevicset, akit hét órán át hallgattak ki. Lakásán és irodájában is házkutatást tartottak.

Laura Dusa, a KNAB szóvivője nem közölt részleteket az ügyről, későbbre ígért tájékoztatást. Raimond Vejonis lett elnök a Twitterén közölte, hogy "a bankszektorban kialakult helyzet" miatt összehívja a nemzetbiztonsági tanácsot. Azt nem közölte, hogy mikor.

A miniszterelnök, Maris Kucinskis igyekezett mindenkit megnyugtatni, hogy a jegybankelnök őrizetbe vétele semmilyen kockázatot nem jelent az ország pénzügyi stabilitására nézve.

Egyelőre sem a kormány, sem a jegybank nem tudatta, hogy Rimsevicset mivel gyanúsítják, ám Arvils Aserandens gazdasági miniszter szerint Rimsevicsnek el kellene gondolkodnia azon, hogy le akar-e mondani.

Ilmars Rimsevics 2001-ben került a lett jegybank élére. (Via MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.