Egy borsodi férfi kimaxolta az apaságot: véresre verte a lánya barátját, ellopta az övtáskáját, majd betört a lakására, és elvitte a karóráját is

Hétfőn a Miskolci Törvényszék másodfokú eljárást tartott annak a férfinak az ügyében, aki megverte, majd kifosztotta a lánya barátját.

Az elsőfokú ítélet szerint a gyermekétől külön élő vádlott 2015. augusztusában találkozót beszélt meg idősebb lányával és annak barátaival egy kazincbarcikai szórakozóhelyre. A vádlott a lánya barátját, egy fiatalkorú férfit kihívta az épület elé, ahol torkon ragadta és a földre rántotta, majd ököllel arcon ütötte.

A fiú orra és a szája is vérezni kezdett, elvesztette az eszméletét, ezért a vádlott már nem ütötte tovább, azonban az eszméletlen sértettől elvette az övtáskáját a benne lévő telefonnal, kulcsokkal, diákigazolvánnyal és készpénzzel együtt. Ezután pedig elment a fiú lakásra, befeszítette az ajtót és a lakásból elvitte a sértett karóráját.

A Kazincbarcikai Járásbíróság a vádlottat 2 év 7 hónap letöltendő börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint az elvett tárgyak értékének megfelelő összegben vagyonelkobzást rendelt el vele szemben. A másodfokú bíróság ezt helybenhagyta, így az ítélet jogerőssé vált. (Miskolci Törvényszék)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.