Tökéletes kampányvideóval hálálta meg Balázs Péter, hogy a Fidesz kinevezte színházigazgatónak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Indul a választási kampány!

Ez a címe annak a videónak, amelyet Kállai Mária, a Fidesz szolnoki képviselőjelöltje töltött fel a hivatalos Facebook-oldalára. Ezen Balázs Péter, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója korteskedik a város korábbi alpolgármestere mellett. Ha valaki nem ismeri a Szeszélyes Évszakok sztárjának életművét, akár azt is gondolhatná, hogy ez valami paródia vagy legalább részben ironikus fricska, direkt túljátszott viccelődés. De persze nem az, hanem komoly kampányanyag.

UPDATE

A fideszes politikus néhány perccel cikkünk megjelenése után leszedte a három napja közzétett videót, de itt megtekinthető:

Balázs Pétert amúgy 2007-ben nevezte ki a fideszes polgármester a színház élére, és a széles körű szakmai tiltakozást azzal utasította el, hogy „nehogy már a farka csóválja a kutyát!”. Azóta már harmadik igazgatói ciklusát tölti Balázs Péter, bár 2013-ban megpróbált a Vígszínházba távozni, de az nem sikerült.

Politikai szerepéről így vallott az Origónak adott mélyinterjúban tavaly:

„Amikor 2002-ben elveszítette a Fidesz a választásokat, úgy gondoltam, nagy kár, hogy nem tudják tovább folytatni, amit elterveztek. Elmentem az egyik polgári körhöz, és örömmel fogadtak. Később meghívtak vendégként az előadásokra, évértékelőkre, és azóta is tisztelettel köszönöm, ha meghívnak, és igenis elmegyek, ha tudok. Ez így is marad.”

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.