Messi bal lába ismét továbbjutást érhet a Barcának

foci
2018 február 20., 21:19
comments 37
Barcelonai gólöröm Messi gólja után
photo_camera Barcelonai gólöröm Messi gólja után Fotó: BEN STANSALL/AFP

1-1-re végződött a Chelsea-Barcelona BL-nyolcaddöntő a londoni Stamford Bridge-en, és ezzel a spanyol csapat várhatja optimistábban a visszavágót, idegenben szerzett góljának köszönhetően. A meccs alapvetően kiegyenlített küzdelmet hozott: hiába volt többet a labda a katalánoknál, az első félidőben - elsősorban a brazil Willian miatt - a kékeknek volt több lehetősége, a hazaiak kétszer a kapufát is eltalálták. 

Willian a 62. percben vezetést szerzett a hazaiaknak egy pontosan helyezett lövéssel. Ekkor jobban is játszottak a második játékrészben a londoniak, de egy nagy védelmi hiba miatt mégsem ők lesznek a visszavágó esélyesei. A 75. percben Andreas Christensen a bal szélről passzolt keresztbe egy labdát a tizenhatos előtt, Iniesta lecsapott rá, visszagurítását pedig Lionel Messi lőtte a kapu jobb alsó sarkába. 

A nap másik meccsén a Bayern München nagyon simán, 5-0-ra dózerolta le hazai pályán a török Besiktast. A németek dolgát megkönnyítette, hogy a vendégektől már a 16. percben kiállították a középhátvéd Vidát egy utolsó emberként elkövetett szabálytalanság miatt. 

A visszavágókat március 14-én, szerdán rendezik. Szerdán Sevilla-Manchester United és Sahtyar Donyeck-Roma nyolcaddöntőkkel folytatódik a sorozat. 

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzések:
Bayern München (német)-Besiktas (török) 5-0 (1-0)
-------------------------------------------------
gólszerzők: Müller (43., 66.), Coman (53.), Lewandowski (79., 88.)
kiállítva: Vida (16. - Besiktas)

Chelsea (angol)-FC Barcelona (spanyol) 1-1 (0-0)
------------------------------------------------
g.: Willian (62.), illetve Messi (75.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.