Saját édesanyjára gyújtotta rá a lakást egy debreceni férfi

bűnügy
2018 február 20., 19:05

Az ügyészség honlapja számolt be arról a tavaly szeptemberi történetről, aminek ügyében a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat. 

A 30 éves, depresszív hajlamú vádlott édesanyjával élt közösen egy önkormányzati lakásban. A jelentés szerint a férfin hónapok óta látványosak voltak a depresszió jelei és ezt környezete is észlelte. 

Szeptember 13-án délután a férfi ingerülten ébredt a lakásban, nem volt hajlandó reagáni édesanyja kérdéseire, akire végül rázárta a szobaajtót, mielőtt sétálni indult.  A férfi végül csak reggel fél 7 magasságában ért vissza a lakáshoz, amikor is - idézet a jelentésből - „végső elkeseredésében, mivel értelmetlennek tartotta az életüket, elhatározta, hogy a sértettre rágyújtja a lakást”.

„A férfi ruhaneműkből egy kupacot halmozott fel a sértett szobájának ajtaja elé, azt leöntötte étolajjal, majd meggyújtotta, ezt követően elhagyta a lakást” - írja az ügyészség honlapja. 

Az asszony végül túlélte a gyilkossági kísérletet. Az egyik szomszéd észlelte a gomolygó füstöt és jelezte azt a portaszolgálaton. A lakást feltörték, az asszonyt kimenekítették. Tömény füst volt a lakásban, de a tűz nem fejlődött ki.

A vádlott beismerte a bűncselekményt, a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. (ugyeszseg.hu)