Elgázolt egy nőt a járdán, továbbhajtott, aztán rátámadt a rendőrökre

bűnügy
2018 február 21., 09:06
comments 194

Másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Kecskeméti Járásbíróság azt a férfit, aki a járdán elgázolt egy nőt, segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, majd rátámadt az őt előállító rendőrökre - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a 66 éves kecskeméti férfi január 21-én délelőtt ütötte el a háza előtt havat lapátoló asszonyt, majd megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott. A nő a kapubejáró melletti hóval borított területre esett és agyrázkódást szenvedett.

Később a férfi a házához kiérkező járőrökre támadt: először belülről a bejárati ajtónak feszült, hogy a rendőrök ne juthassanak be, miután pedig ez nem sikerült, egyiküket ököllel arcon ütötte. A rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A járőrök a férfit ittasságának kivizsgálására a megyei kórházba vitték, de útközben azzal fenyegetőzött, hogy gépkarabéllyal „vadássza majd le” a két rendőrt, később a kórházban pedig próbálta megrúgni őket. 

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség a férfit hivatalos személy elleni erőszak, segítségnyújtás elmulasztása, ittas járművezetés és könnyű testi sértés miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé. Az ítélet nem jogerős, az érintetteknek három napjuk van eldönteni, hogy fellebbeznek-e.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.