Száz métert zuhant a szakadékba egy busz Peruban

Letért az útról, és 100 métert zuhanva a földbe csapódott szerdán egy busz Peru déli, hegyvidéki részén. A balesetben legalább 35 ember meghalt, 20 megsebesült.

Fotó: HO/AFP

A dél-perui Arequipa régió egy egészségügyi illetékese korábban 22 halottról beszélt. A hatóságok tartanak attól, hogy a halálos áldozatok száma növekedhet. Jacqueline Choque, a regionális önkormányzat polgári védelmének vezetője elmondta, hogy legalább 20 ember sérült meg a balesetben.

Fotó: HO/AFP

Az üzemeltető Rey Latino szerint a buszon mintegy 45 ember utazott. A baleset a Panamericana Sur országúton, Ocona körzetében történt. Pedro Pablo Kuczynski perui elnök a Twitteren részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és beszámolt arról, hogy minden szükséges intézkedést megtettek az áldozatok kimenekítéséért és mihamarabbi kórházba szállításáért.

Fotó: DIEGO RAMOS/AFP

Peru útjain gyakoriak a balesetek, 2016-ban több mint 2600-an vesztették életüket a dél-amerikai ország közútjain. Az idén ez volt a második legnagyobb buszbaleset Peruban. 

Január elején legalább 52 ember halt meg abban a szerencsétlenségben, amelyben a mélybe zuhant egy autóbusz a tengerparti sziklákon kanyargó országútról. Az eset a Panamericana Norte országúton, a Limától mintegy 70 kilométerre északra lévő Pasamayo településnél történt, egy olyan veszélyes szakaszon, amelyet a helyiek csak Ördögkanyarnak hívnak. Ez a baleset az elmúlt négy évtized egyik legtöbb halálos áldozatot követelő közúti balesete volt Peruban. (BBC/MTI)