336 könyvet és folyóiratot lopott el egy Vas megyei könyvtáros

bűnügy
2018 február 22., 06:41
comments 87

Több millió forintos sikkasztással vádol az ügyészség egy férfit, aki a vád szerint egy felsőoktatási intézmény könyvtárosaként 2 éven át könyveket és folyóiratokat lopott, majd azokat eladta – közölte a Vas Megyei Főügyészség.

Simon József megyei főügyész szerint a vádlott, aki 30 éve dolgozott könyvtárosként, összesen 336 könyvet és folyóiratot lopott el 6 millió 761 ezer forint értékben, és azokat az interneten feladott hirdetések segítségével, postai úton értékesítette, összesen 1 millió 35 ezer forintért. A vevőknek azt mondta, hogy örökségből jutott a kiadványokhoz, amikből a könyvtári pecsétet kiradírozta, illetve úgy tüntette fel, mintha azok selejtezettek lennének.

A főügyész közölte: a kárból – lefoglalásokból – 271 ezer forint megtérült, és a vádlott további 245 ezer forintot megtérített a könyvtárnak.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a büntetlen előéletű férfit jelentős értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja, és vele szemben próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását javasolja, illetve 827 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére is köteleznék. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.