A Momentum II. kerületi jelöltje el tudna képzelni koalíciót az Orbán nélküli Fidesszel

Folytatódott a Közös Ország Mozgalom sorozata, melyben választókerületek jelöltjei vitatkoznak egymással. Ezekre a rendezvényekre mindig meghívják persze a fideszes jelölteket is, de ők sosem jelennek meg, így az ellenzéki pártok jelöltjei szoktak egymással vitázni. Nem volt most ez másként a II. kerületben sem, ahol az LMP, a DK, az Együtt és a Momentum jelöltje jelent meg.

A Mérce beszámolója szerint a beszélgetés legizgalmasabb része a végén jött el, amikor Gulyás Márton azt kérdezte a jelöltektől, hogy koalícióra lépnének-e egy Orbán Viktor nélküli Fidesszel, ha ez kéne a stabil kormányzóképességhez. 

A válaszadást Momentum képviselő-jelöltje (egyben Göncz Árpád unokája), Benedek Márton kezdte el, és elmondta, hogy amennyiben egy független intézményeket és a liberális demokráciát és jogállamiságot létrehozó alkotmányt létre tudnak hozni a koalíciós pártokkal, azt ő mindenkire kiterjesztené, a Fideszre is. 

Liberális demokrácia, jogállamiság, független intézmények, ezek a feltételek, ismételte el Benedek, aki szerint Orbánnal ez elképzelhetetlen, egy "Orbántalanított" Fidesszel viszont ez megérne egy tárgyalást. 

A többi képviselő-jelölt kevésbé volt lelkes, az Együtt részéről Mihalik Zoltán mondta el, hogy nem tesz különbséget Orbánnal és Orbán nélkül felálló Fidesz között, szerinte a párt egy mocskos rendszert épített ki, és mindegy, ki hol áll ebben.

Ungár Péter az LMP-től elmondta, hogy olyan állatfaj, hogy Orbántalanított Fidesz, nincs, ezért nem. Hasonlóan válaszolt Niedermüller Péter, a DK jelöltje is.

A jelenet az utolsó négy percben nézhető meg: 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.