Az USA bevándorlásügyi hivatalának küldetéséből törlik a kifejezést, hogy az ország a bevándorlók nemzete

Az Intercept birtokába jutott az a belső levél, amit az USA Állampolgársági és Bevándorlási Hivatalánál (USCIS) küldtek körbe, és ami szerint megváltozik a bevándorlással foglalkozó ügynökség küldetését összefoglaló szöveg: törlik belőle azt a szakaszt, mely szerint az Egyesült Államok a bevándorlók nemzete. 

Az új szöveg szerint az USCIS feladata, hogy a nemzet jogszerű bevándorlási rendszerét fenntartsa, biztosítsa az integritását és hatékonyan, valamint tisztességesen bírálja el a kérelmeket, miközben megvédik az amerikaiakat, illetve vigyáznak a belbiztonságra és megbecsülik az ország értékeit. 

A korábbi küldetés még úgy szólt, hogy az USCIS biztosítja Amerika ígéretét, ami abból fakad, hogy az ország a bevándorlók nemzete, azáltal, hogy megfelelő és hasznos információkat biztosít az ügyfeleiknek, biztosítanak bevándorlási és állampolgársági segélyt, segítik az ismeretszerzést az állampolgársággal kapcsolatban és fenntartják a bevándorlási rendszer integritását. 

A változást az ügynökség igazgatója, L. Francis Cissna jelentette be, és külön kitért arra, hogy az ügyfél kifejezést szándékosan hagyták el, mivel ez azt a képzetet táplálta, hogy az igénylők az ügyfeleik, holott ők az amerikai embereket szolgálják. Az igazgató hozzátette, hogy ettől még az összes igénylőt a legnagyobb tisztelettel kell kezelni. 

A cikk megjelenése után az USCIS sajtóirodája közölte, hogy az új küldetés azonnali hatállyal érvényes lett. 

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.