Azért álltak Usain Bolt-pózba a dobogón a magyar olimpiai bajnokok, mert kapnak érte Bolttól egy nagy üveg pezsgőt

Bár a rendes eredményhirdetés csak holnap lesz, a friss olimpiai bajnok magyar gyorskorcsolyaváltó tagjai a futam után - hasonlóan a többi győzteshez - egy egészen díjátadószerű rövid ceremóniára sorakoztak fel, ami pont úgy nézett ki, mintha érmet kapnának, azzal a különbséggel, hogy az olimpia plüss kabaláját vehették át, himnusz és zászló nélkül. A váltó tagjai mindeközben bemutatták a Usain Bolttól jól ismert győzelmi koreográfiát:

Fotó: Morry Gash/AP

Nem véletlenül!

Usain Bolt kihívására válaszoltak ezzel.

A 100 és 200 méteres síkfutás legendája egy luxusszálloda tetőteraszán forgatott Instagram-videóban intézett kihívást két héttel ezelőtt minden phjongcsangi érmeshez: ha a dobogón állva be merik mutatni az ő elhíresült győzelmi pózát, kapnak tőle egy magnumüveges Mumm pezsgőt. 

Megnéztem, egy ilyen üveg itthon 55 ezer forint, de a lényeg persze nem az ára, hanem az, hogy Usain Bolttól kapja az ember.

Úgy tűnik, hogy a korcsolyázókat különösen megfogta Bolt kihívása. A holland gyorskorcsolyacsapatból több érmes - Ireen Wüst,  Sven Kramer és Kjeld Nuis - is nyilazott a pódiumon.

A mozdulatról én az elején azt hittem, hogy Bolt nyilazást imitált vele, de nem ez a helyzet: ez egy "To Di World" nevű tánc-, egész pontosan dancehall-figura, ami akkoriban volt népszerű a szigeten, amikor Bolt befutott.

Ha szó szerint veszik a kihívást, akkor a mozdulatot pénteken, az igazi dobogón is be kell mutatniuk a váltónk tagjainak.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.