Éremért mennek a magyar gyorskorcsolyások

téli olimpia
2018 február 22., 08:47
comments 11
  • Liu Shaolin Sándor a B-döntőt megnyerve 5. lett 500 méteren. 
  • A fiatalabb Liut, Shaoangot kizárták a negyeddöntőben. 
  • Az éremesélyes férfi váltó döntője 13:00 körül lesz.

1980-ban nyert utoljára érmet magyar sportoló téli olimpián, akkor a Sallay-Regőczy játéktáncpáros lett ezüstérmes. Most 38 év után újra komoly esély van a dobogóra, a rövid pályás gyorskorcsolyában a férfi váltó döntős, a délután egy körül kezdődő fináléban három másik csapattal (Dél-Korea, Kína, Kanada) küzdenek az éremért. Bánhidi Ákos csapatmenedzser a döntőbe jutott csapatok közül a kanadaiakat egy hajszállal gyengébnek tartja. 

Aranyérmet magyar sportoló még nem nyert téli olimpián, összesen két ezüstünk és négy bronzunk van, mind műkorcsolya szakágban. 

A váltó előtt egyéni futamokban is érdekeltek voltak a magyarok, a férfiaknál 500 méteren nem lett volna meglepetés egy érem, hiszen Liu Shaolin Sándor ezen a távon két éve világbajnok volt. A negyeddöntőből ennek megfelelően Liu Shaolin Sándor még simán továbbment, testvérét, Liu Shaoangot viszont kizárták, ahogy 1500 és 1000 méteren is. Az elődöntőben aztán Liu Shaolin Sándor harmadik lett a negyeddöntőben világcsúcsot menő kínai Vu Daj Dzsing, és az ezer méteren olimpiai bajnok Girard mögött, ezzel B-döntős. Azt megnyerte, az A-döntőből nem zártak ki senkit, így összesítéstben 5. lett 500 méteren. 

photo_camera Liu Shaolin Sándor Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Volt még magyar induló, Keszler Anna nem jutott tovább az 1000 méteres negyeddöntőből, ötödik lett a futamában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.