Halász szerint az ügyvédje a tudta nélkül védekezett azzal, hogy ő a Helsinki Bizottságot nem is tekinti Soros-szervezetnek

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Kedden derült ki, hogy a Fidesz elhatárolódott a saját, hazugságon kapott szóvivőjétől, és a bíróságon azzal érveltek, hogy Halász János nincs is jogviszonyban velük – mivel csak frakciósajtós –, ráadásul igazából nem is tekinti Soros-szervezetnek a Magyar Helsinki Bizottságot.

Fotó: Botos Tamás / 444

Halász Jánost a tegnapi sajtótájékoztatóján az RTL Híradó kérdezte ezzel a védekezéssel kapcsolatban. Ez a párbeszéd hangzott el:

Halász János: Hát persze, hogy Soros-szervezet. Nem kérdés.
RTL: De akkor a bíróság előtt az ön ügyvédje által benyújtott ellenkeresetben miért szerepel az, hogy már nem gondolják úgy, hogy a Soros-hálózatnak tagja a Helsinki Bizottság?
Halász János: De úgy gondoljuk, én úgy gondolom, hogy...
RTL: Láttam azt az ellenkeresetet, abból...
Halász János: Értem. Most megint itt vagy, és mit mondok önnek?
RTL: De akkor miért nyújtotta be...
Halász János: Hisz nekem? Elhiszi, hogy azt mondom? Higgyen a fülének!

Halász végül azt mondta: az ügyvédje a tudta nélkül nyújtotta be a védekezést, és meg fogja őt kérdezni a per részleteiről.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.