Mi a közös Mr. Bean-ben, a Jóbarátokban és Sheldon Cooperben?

Hát az önkiszolgáló mosoda! Az amerikai és nyugat-európai nagyvárosi népeknek ez a furcsa agorája számtalan vicces vagy romantikus sztori helyszínéül szolgált már mozifilmekben, sorozatokban. Mi meg csak pislogtunk eddig a mosóteknős-keverőtárcsás-felültöltős-elöltöltős történelmi kényszerpályánkon eddig, hogy mi a fene ez az egész. Hogy miért olyan csóró öt középosztálybeli new yorki fiatal, hogy nem telik nekik mosógépre és Ross és Rachel isten-tudja-hanyadik első csókja pont egy laundromat-teremben esik meg:

Hogy Mr. Bean tetőtéri kuckójában miért nem fér el egy Hajdú Energomat, miért kell egy közös mosodában elviselnie a kegyetlen világ gonoszkodásait:

Illetve hogy Sheldon és Penny, a hiperokos aspergeres fizikus és a tisztes fizetésért dolgozó szőke pincérlány miért egy közös mosószobában ingerkednek egymással (vagy legalábbis Penny Sheldonnal) valamelyikük lakása vizesblokkjának intimebb magánya helyett:

De ennek az értetlenségnek vége!

Itthon Budapesten és a vidéki nagyvárosokban (Sopron, Győr, Székesfehérvár, Szeged, Pécs, Debrecen, Nyíregyháza) is működik egy amerikai-típusú önkiszolgáló mosoda-hálózat, ahol át lehet élni a közös mosások örömeit, felszabadítva a szűk fürdőszobák értékes négyzetmétereit: 

a jelszó a Bubbles-mosoda!

Hazai vállalkozás révén a Bubbles-szalonok nem csak azoknak szólnak, akiknek nincs vagy elromlott a mosógépe. Az irdatlan ipari gépekkel alig félóra alatt le lehet tudni akár 16 kiló ruhát. 

Sőt, meg is lehet szárítani azt a bazi nagy adagot, ami otthon kiteregetve labirintust varázsolna a nappaliból. Aki épp azon gondolkodik, hogy egy tavaszi nagytakarítás alkalmával kimosná függönykupacot, vagy egy nyaralásból két bőrönddel hazajövet kimosná a szennyesét, a Bubbles-nél mindezt rekord idő alatt le lehet rendezni.

Külön öröm, hogy a Bubbles-ben nehezen lehet unatkozni: amíg vársz a gépekre, elugorhatsz vásárolni, vagy maradhatsz netezni a szalon wifijén, esetleg lejöhetsz a hálóról egy kis csevegésre Igazi Emberekkel, és közben közösen bámulhatjátok a hipnotikusan forgó dobot.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.