MSZP: Büntetőeljárás folyik a „kopaszügyben”

bűnügy
2018 február 23., 12:18
comments 74

Büntetőeljárás folyik pótmagánvádra azokkal a férfiakkal szemben, akik két évvel ezelőtt megakadályozták, hogy a szocialista Nyakó István elsőként adja be a vasárnapi boltzáras népszavazási kezdeményezést. Ezt Nyakó István közölte pénteken Budapesten, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) előtt tartott sajtótájékoztatón, ahol Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője elfogadhatatlannak nevezte, hogy a legfőbb ügyész nem tájékoztatta arról, milyen nyomozati cselekmények történtek az Elios-ügyben.

link Forrás

Nyakó István, a szocialista párt sajtófőnöke felidézte, a Fidesz 2015-ben vasárnapi boltzárat vezetett be, majd „az NVB-Fidesz-bűnszervezet, azaz az állampárt” sokáig sikerrel akadályozta, hogy az MSZP népszavazási kezdeményezést adjon be erről.

Felidézve a 2016. február 23-án az NVI előtt történteket úgy értékelt: az eddigi legjobban dokumentált választási csalás történt akkor.
Az ellenzéki politikus elmondta, az ügyészség a történtek után fél évvel bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást, ő pedig pótmagánvádat terjesztett elő.Hozzátette: a Fővárosi Törvényszék arról tájékoztatta most, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróságon pótmagánvádas indítványa nyomán Cs. Mihály és társai ellen kényszerítés miatt büntetőeljárás folyik.

Nyakó István közölte, magánvádas esetben nem a Polt Péter vezette ügyészség képviseli a vádat, hanem a sértett. Szerinte a „kopaszügyben” és az Elios-botrányban egy személy a közös, Polt Péter. A legfőbb ügyész a Fideszt védi politikai és gazdasági ügyekben is - hangoztatta. Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője beszámolt arról, hogy írásbeli kérdésére megkapta Polt Péter válaszát az Elios-ügyben. Emlékeztetett arra, hogy január 22-e óta tudni, hogy az ügyészség nyomoz az ügyben.

Nyakó Istvánt az NVI épületében nagydarab, kopasz férfiak veszik körül, hogy ne adhassa le a népszavazási kezdeményezését 2016. február 23-án.
photo_camera Nyakó Istvánt az NVI épületében nagydarab, kopasz férfiak veszik körül, hogy ne adhassa le a szavazatát 2016. február 23-án

A politikus szerint világossá vált, hogy Polt Péter „ismét kecskére bízta a káposztát”, mivel 

ugyanaz a Pest Megyei Főügyészség nyomoz az ügyben, amely már korábban elutasította a nyomozás megszüntetése miatti panaszt.

Közölte, Polt Péter azt is beismerte, hogy 2017. december 22. óta az ügyészségnél van az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentése. Megjegyezte, ha az ügyészség decemberben megkapta a jelentést, akkor a magyar kormánynál is ott kellett, hogy legyen. Arra a kérdésre, hogy egyetértenek-e azzal, hogy Szanyi Tibor szerint áldozat a hatmilliárdos csalással gyanúsított Czeglédy Csaba, Nyakó István közölte,

Czeglédy Csaba a szegedi Csillagbörtönben van. Hol van most Tiborcz István 13 milliárddal? A kastélyban 

- fogalmazott, megjegyezve: még nem született ítélet Czeglédy ügyében.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.