Súlyos szexbotrányba keveredett Missouri kormányzója

Reggel 4 hírlevél
Amit tudni kell, minden reggel.

A magánszféra megsértésével vádolják Missouri állam kormányzóját, aki mélyre süllyedt, amikor megpróbálta megakadályozni, hogy kiderüljön házasságon kívüli kapcsolata - írja a BBC. Eric Greitens egykori szeretője azt állítja, a férfi kikötözte, lefotózta, és azzal fenyegette meg, ha nyilvánosságra hozza viszonyukat, közzéteszi a képet. A republikánus politikust csütörtökön vették őrizetbe, ügyvédje közlése szerint ártatlannak vallja magát. Greitens januárban ismerte be, hogy viszonya volt a fodrászával. Kritikusai szerint az eset klasszikus bosszúpornó. 

A vádirat szerint a kormányzó „teljesen vagy részben meztelen” fotót készített egy nőről annak tudta és beleegyezése nélkül. 

Említik, hogy a képet le is töltötte számítógépére. A körzeti ügyész, Kim Gardner közleményt adott ki csütörtökön, melyben azt írja, a köztisztviselőket ugyanúgy kell elszámoltatni tetteikkel, mint bármelyik más állampolgárt. 

Eric GreitensFotó: Michael Thomas/AFP

Greitens ügyvédje, Edward Dowd a helyi médiának azt mondta, „Negyven éves praxisom során soha nem láttam ilyet. Az ügyfelem ellen felhozott vádak alaptalanok és megalapozatlanok. Ügyfelem teljesen ártatlan. Kérni fogjuk az ügy ejtését.”

A szerető akkori férje titokban rögzítette 2015 márciusában, ahogy a nő az egyébként kölcsönös beleegyezésen alapuló találkozásról beszélt, mely Greitens St. Louis-i lakásán történt. A nő a felvételen azt mondja ma már volt férjének, hogy eltakart szemén keresztül egy villanást észlelt, és a férfi azt mondta: „soha nem fogod említeni a nevem.” A volt férj ügyvédje azt is állítja, volt feleségét egyszer meg is ütötte a kormányzó, amikor Greitens felesége éppen szült a kórházban. 

„Amikor beismerte, hogy viszonyuk idején lefeküdt a férjével is, a kormányzó megütötte” - mondta januárban a CBS-nek a volt férj ügyvédje. 

Eric Greitens családja körébenFotó: Office of Missouri Governor

Januárban Greitens elismerte, hogy viszonya volt a nővel, az ügyet „személyes hibának” minősítette, és azt mondta, sajnálja, hogy fájdalmat okozott az érintetteknek. Feleségével, Sheena Greitensszel mgbeszélték a dolgot, és úgy döntöttek, továbblépnek, de szeretnék a nyilvánosság kizárásával rendezni kapcsolatukat. 

Eric Greitens, korábbi elit katona, két gyerek apja 2016-ban lépett hivatalba, és azt ígérte, küzdeni fog a korrupció ellen. A kampány idején tengerészgyalogosként, igazi Missouri-iként, de „ami a legfontosabb”, büszke férjként és apaként hivatkozott magára.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.