Egyelőre nem lesz perújítás a Fenyő-gyilkosságban bűnösnek talált Portik Tamás ügyében

„Elutasította a kilencvenes évek véres leszámolásai miatt többszörösen elítélt Portik Tamás perújítási kezdeményezését a Fővárosi Ítélőtábla – tudta meg lapunk Csiha Gábortól, a Fővárosi Fellebviteli Főügyészség szóvivőjétől.”

A férfi ügyvédjén keresztül azt próbálta elérni, hogy újratárgyalják szerepét a Fenyő János médiavállalkozó elleni gyilkosságban és az Aranykéz utcai, négy halálos áldozatot követelő pokolgépes merényletben.

Portikot a Fenyő-gyilkosságban felbujtóként, harmadrendű vádlottként 13 évre ítélték. Portik álláspontja szerint viszont nem ő, hanem az ukrán maffia volt a felbújtó.

Az ügyben most fejeződött be a perújítási nyomozást, amit még novemberben rendelt el a Fővárosi Ítélőtábla. A Nemzeti Nyomozóiroda ugyanakkor nem találta megalapozottnak Portik felvetését, aki ügyvédjén, Szikinger Istvánon keresztül fellebez a határozat ellen. (Magyar Hírlap/24)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.