Egyelőre nem lesz perújítás a Fenyő-gyilkosságban bűnösnek talált Portik Tamás ügyében

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

„Elutasította a kilencvenes évek véres leszámolásai miatt többszörösen elítélt Portik Tamás perújítási kezdeményezését a Fővárosi Ítélőtábla – tudta meg lapunk Csiha Gábortól, a Fővárosi Fellebviteli Főügyészség szóvivőjétől.”

A férfi ügyvédjén keresztül azt próbálta elérni, hogy újratárgyalják szerepét a Fenyő János médiavállalkozó elleni gyilkosságban és az Aranykéz utcai, négy halálos áldozatot követelő pokolgépes merényletben.

Portikot a Fenyő-gyilkosságban felbujtóként, harmadrendű vádlottként 13 évre ítélték. Portik álláspontja szerint viszont nem ő, hanem az ukrán maffia volt a felbújtó.

Az ügyben most fejeződött be a perújítási nyomozást, amit még novemberben rendelt el a Fővárosi Ítélőtábla. A Nemzeti Nyomozóiroda ugyanakkor nem találta megalapozottnak Portik felvetését, aki ügyvédjén, Szikinger Istvánon keresztül fellebez a határozat ellen. (Magyar Hírlap/24)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 6,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.