Egyelőre nem lesz perújítás a Fenyő-gyilkosságban bűnösnek talált Portik Tamás ügyében

„Elutasította a kilencvenes évek véres leszámolásai miatt többszörösen elítélt Portik Tamás perújítási kezdeményezését a Fővárosi Ítélőtábla – tudta meg lapunk Csiha Gábortól, a Fővárosi Fellebviteli Főügyészség szóvivőjétől.”

A férfi ügyvédjén keresztül azt próbálta elérni, hogy újratárgyalják szerepét a Fenyő János médiavállalkozó elleni gyilkosságban és az Aranykéz utcai, négy halálos áldozatot követelő pokolgépes merényletben.

Portikot a Fenyő-gyilkosságban felbujtóként, harmadrendű vádlottként 13 évre ítélték. Portik álláspontja szerint viszont nem ő, hanem az ukrán maffia volt a felbújtó.

Az ügyben most fejeződött be a perújítási nyomozást, amit még novemberben rendelt el a Fővárosi Ítélőtábla. A Nemzeti Nyomozóiroda ugyanakkor nem találta megalapozottnak Portik felvetését, aki ügyvédjén, Szikinger Istvánon keresztül fellebez a határozat ellen. (Magyar Hírlap/24)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.