Egyelőre nem lesz perújítás a Fenyő-gyilkosságban bűnösnek talált Portik Tamás ügyében

„Elutasította a kilencvenes évek véres leszámolásai miatt többszörösen elítélt Portik Tamás perújítási kezdeményezését a Fővárosi Ítélőtábla – tudta meg lapunk Csiha Gábortól, a Fővárosi Fellebviteli Főügyészség szóvivőjétől.”

A férfi ügyvédjén keresztül azt próbálta elérni, hogy újratárgyalják szerepét a Fenyő János médiavállalkozó elleni gyilkosságban és az Aranykéz utcai, négy halálos áldozatot követelő pokolgépes merényletben.

Portikot a Fenyő-gyilkosságban felbujtóként, harmadrendű vádlottként 13 évre ítélték. Portik álláspontja szerint viszont nem ő, hanem az ukrán maffia volt a felbújtó.

Az ügyben most fejeződött be a perújítási nyomozást, amit még novemberben rendelt el a Fővárosi Ítélőtábla. A Nemzeti Nyomozóiroda ugyanakkor nem találta megalapozottnak Portik felvetését, aki ügyvédjén, Szikinger Istvánon keresztül fellebez a határozat ellen. (Magyar Hírlap/24)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.