17 gyereket szabadítottak ki egy önjelölt prófétától Mozambikban

vallás
2018 február 25., 09:17

Luis Gouveia Inroga november óta toborozta a 9 és 16 közötti fiúkat, hogy a Bibliát tanítsa nekik. Közben arra biztatta őket, hogy ne engedelmeskedjenek a szüleiknek, és tartsák távol magukat az olyan világi dolgoktól, mint az iskola vagy a tévé, mert azok sátáni dolgok. A vád szerint fogolyként tartotta őket a házában.

Inroga azt mondta, isten szólította fel arra, hogy szabadítsa meg az embereket a bűnöktől. A rendőrség azután lépett közbe, hogy egy másik lelkész feljelentette a Inrogát. Az önjelölt prófétát most személyi szabadság korlátozásával vádolja az ügyészség. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.