A legmelegebb időszakban rekordhideg volt az ország legmagasabb pontján

Kékestetőn a nappali maximum is -10 fok alatt volt vasárnap, ezzel megdőlt a legalacsonyabb maximumhőmérséklet napi rekordja.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat már reggel közölte: vasárnap volt a mostani tél eddigi leghidegebb reggele, országos átlagban is -9 fok alatt voltak az értékek, a leghidegebb Kékestetőn volt, ott -17,2 fokig hűlt a levegő.

Kékestetőn napközben sem sokat melegedett a levegő, csak -11,1 fokig emelkedett a hőmérséklet. Mostanáig a február 25-i legalacsonyabb maximum-hőmérsékleti rekord -9,2 fok volt, amit szintén Kékestetőn mértek 1986-ban.

A meteorológiai szolgálat az extrém hideg veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas, Veszprém megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést. Ebben azt írták: a legalacsonyabb hőmérséklet vasárnap estétől főként északon és a Dunántúlon helyenként -15 fok köré csökkenhet. De az erős szél az Alföldön is jelentősen rontja a hőérzetet. Csütörtökig a hőmérséklet várhatóan nem emelkedik fagypont fölé, akkor a leghidegebb órákban néhol -20 foknál is hidegebb lehet.

Egy férfi tolólapos traktorral takarítja el a havat egy parkolóból Kékestetőn 2014. november 25-én.Fotó: Komka Péter / MTI

Hétfőn dél felől ismét csapadék érkezik, főleg az ország déli harmadán lehet többfelé havazásra számítani. Hétfő estig akár 4 cm friss hóréteg alakulhat ki. A hóval borított tájakon az erős szél vasárnap és hétfőn is hordhatja a havat. Vasárnap este főként a Nyugat-Dunántúlon és a Dunántúli-középhegységben lehet hófúvásra számítani, hétfőn már az Alföld déli részén is hordhatja a friss havat a szél.

A meteorológiai szolgálat hétfőre a hófúvás veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést. (MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.