Lázár már beszélt Orbánnal a hódmezővásárhelyi vereség után

„A piszkos kampány győzött a tisztes munka fölött”. Ezzel a meglepő kijelentéssel értékelte Hegedűs Zoltán, a Fidesz vesztes jelölje a hódmezővásárhelyi polgármesterválasztás eredményét. 

A sajtótájékoztatón Hegedűs és Lázár János miniszter is gratulált Márki-Zay Péternek a győzlemhez. Lázár mellébeszélt arra a kérdésre, hogy személyes kudarcának tartja-e a vereséget. A sajtótájékoztatón többször is annyit tudott csak mondani, hogy 2014 tavaszán és őszén is 9500 szavazatot kapott a győztes fideszes, ahogyan most. Szerinte óriási eredmény, hogy négy év után is meg tudták tartani a fideszes szavazók bizalmát, ez a legnagyobb siker.

Fotó: Halász Júlia

Arra a kérdésre, hogy közben az ellenzéki jelölt viszont több mint 13 ezer szavazott kapott, és mi lehet ennek az oka, arra azt válaszolta, hogy a hódmezővásárhelyiektől kellene megkérdezni. És arra a felvetésre is, hogy ezek szerint az ellenzék jobban mozgosított, Lázár csak azt válaszolta: "ahhoz nekem mi közöm, hogy az ellenzék hogyan mozgosított?"

Márki-Zay a győzelme után azt mondta, hogy kiváncsi az Elios szerződéseire. Lázár erre úgy reagált, hogy túrjon nyugodtan a városházán a papírokban, hajrá. 

Fotó: Halász Júlia

Kollégánk, Sarkadi Zsolt kérdésére, hogy beszéltek-e Orbán Viktorral a vereség után, Lázár azt mondta, hogy természetesen igaz, Orbán a Fidesz elnökeként megköszönte a mellettük kitartó választópolgárok bizalmát és az aktivisták munkáját. Ennél többet nem akart mondani. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.