A héten jól jöhet, ha akad a közelükben egy másik autó is, hófúvások jönnek!

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A következő napokban szinte minden megyében havazásra, a nagy erejű széllökések miatt pedig hófúvásokra is számíthatnak a közlekedők, közölte hétfőn a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint hétfőn dél felől érkezhetnek hófelhők az országba, a hóval borított tájakon pedig akár 45-60 km/h-ás széllökések is lehetnek.

A Magyar Közút már novemberben megkezdte erre a felkészülést, 760 kilométeren helyeztek ki hófogó rácsokat azokon a szakaszokon, ahol az elmúlt években jelentős hófúvások voltak. Most, hogy helyzet van, az összes bevethető járművüket az utakra rendelik, hogy a hófúvásos szakaszon 12 órás váltott műszakban, folyamatosan dolgozzanak. Eredményesen azonban csak a viharos széllokések elültével tudnak csak dolgozni.

Mindezért azt kérik az autósoktól, hogy fokozott óvatossággal, az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek, csak megfelelő mintázatú, profilmélységű téli gumikkal induljanak útnak, és még az indulás előtt tájékozódjanak. A legfrissebb információkat a társaság megyei diszpécsereitől kaphatják, az elérhetőségeiket itt találhatják.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.