A héten jól jöhet, ha akad a közelükben egy másik autó is, hófúvások jönnek!

időjárás
2018 február 26., 10:30
comments 48

A következő napokban szinte minden megyében havazásra, a nagy erejű széllökések miatt pedig hófúvásokra is számíthatnak a közlekedők, közölte hétfőn a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint hétfőn dél felől érkezhetnek hófelhők az országba, a hóval borított tájakon pedig akár 45-60 km/h-ás széllökések is lehetnek.

A Magyar Közút már novemberben megkezdte erre a felkészülést, 760 kilométeren helyeztek ki hófogó rácsokat azokon a szakaszokon, ahol az elmúlt években jelentős hófúvások voltak. Most, hogy helyzet van, az összes bevethető járművüket az utakra rendelik, hogy a hófúvásos szakaszon 12 órás váltott műszakban, folyamatosan dolgozzanak. Eredményesen azonban csak a viharos széllokések elültével tudnak csak dolgozni.

Mindezért azt kérik az autósoktól, hogy fokozott óvatossággal, az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek, csak megfelelő mintázatú, profilmélységű téli gumikkal induljanak útnak, és még az indulás előtt tájékozódjanak. A legfrissebb információkat a társaság megyei diszpécsereitől kaphatják, az elérhetőségeiket itt találhatják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.