A héten jól jöhet, ha akad a közelükben egy másik autó is, hófúvások jönnek!

A következő napokban szinte minden megyében havazásra, a nagy erejű széllökések miatt pedig hófúvásokra is számíthatnak a közlekedők, közölte hétfőn a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint hétfőn dél felől érkezhetnek hófelhők az országba, a hóval borított tájakon pedig akár 45-60 km/h-ás széllökések is lehetnek.

A Magyar Közút már novemberben megkezdte erre a felkészülést, 760 kilométeren helyeztek ki hófogó rácsokat azokon a szakaszokon, ahol az elmúlt években jelentős hófúvások voltak. Most, hogy helyzet van, az összes bevethető járművüket az utakra rendelik, hogy a hófúvásos szakaszon 12 órás váltott műszakban, folyamatosan dolgozzanak. Eredményesen azonban csak a viharos széllokések elültével tudnak csak dolgozni.

Mindezért azt kérik az autósoktól, hogy fokozott óvatossággal, az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek, csak megfelelő mintázatú, profilmélységű téli gumikkal induljanak útnak, és még az indulás előtt tájékozódjanak. A legfrissebb információkat a társaság megyei diszpécsereitől kaphatják, az elérhetőségeiket itt találhatják.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.