Csányi Sándor FIFA-alelnök* lett

futball
2018 február 26., 10:42
comments 65

A FIFA alelnökévé választották hétfőn, az európai labdarúgó szövetség pozsonyi kongresszusán Csányi Sándor bankárt, az MLSZ elnökét.

Az UEFA hétfői kongresszusán döntöttek arról, hogy kit delegáljanak a FIFA alelnöki posztjára, amely azután ürült meg, hogy Ángel María Villarr, a spanyol szövetség elnöke korrupciós botrányba keveredett és letartóztatták.

A szavazás formaság volt, Csányi egy induló közül nyerte el az alelnöki posztot. Csányi 2010 óta az MLSZ elnöke, 2015 óta pedig az UEFA végrehajtó bizottságának is tagja. (Via Index, MLSZ)

*Pontosítás: Cikkünk címében az Index eredeti híre nyomán még UEFA-alelnöki posztot írtam, de mint az MLSZ közleményéből kiderült, az európai szövetség arra a FIFA-alelnöki posztra választotta meg Csányit, amire az UEFA-nak van joga delegálni. A hibáért elnézést kérek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.