"Fiatal, őszinte, és terhes" - az új-zélandiak kibuktak a miniszterelnökükkel készült szexista interjún

"Hátborzongató" és "szexista", háborogtak a miniszterelnökükkel, a 37 éves Jacinda Ardernnel készült interjún az új-zélandiak. Az éppen első gyermekét váró Ardern az ausztrál televíziós legendának, a 60 Minutes veterán riporterének, Charles Wooley-nak adott interjút, mely során Wooley láthatóan nehezen dolgozta fel a tényt, hogy akár egy fiatal nő is lehet miniszterelnök.

Wooley-t rendkívül lekötötte Ardern kinézete. "Sok miniszterelnökkel találkoztam már az évek során, de egy sem volt köztük ilyen fiatal, nagyon kevés volt ennyire okos, és még sose láttam ilyen vonzót" - vezette fel az interjút Wooley, aki később úgy jellemezte Ardernt, hogy "fiatal, őszinte, és terhes".

"A @jacindaardern vonzóságára tett megjegyzések valahogy nem tűnnek túl relevánsnak a vezetői képességeivel kapcsolatban" - kommentálta az interjút egy új-zélandi néző. Egy társa már kevésbé volt visszafogott: "Mi a fasz baja van ennek az ausztrál újságírónak? Jacinda Ardern kibír egy kényelmetlen interjút az ausztrál 60 Minutes-szel", írta.

Egy harmadik néző abban bízott, hogy az interjúnak lesz egy második része, amiben Ardern kinézete és terhessége helyett a politikai terveiről és eddigi eredményeiről lesz majd szó. "De... semmi. Csak szexista megjegyzések a kinézetéről, és bababeszéd. Fúj. Mocskosul szar újságírás, csatornát váltottam".

Tény, hogy Wooley valóban nem erőltette meg magát. Egy jellemző párbeszéd az interjúból például így hangzott a Guardian beszámolója szerint:

- Hogy keveredett egy ilyen kedves ember, mint ön, a politika mocskos világába?
- Kedves emberek is szoktak politizálni.

Ami után nem sokkal Wooley közölte, hogy "még van egy nagyon fontos politikai kérdésem önhöz. Mikor jön a baba?", majd elkezdte azt számolgatni, hogy mikor - nagyjából a választás éjszakája körül - foganhatott a gyerek. Erre már Ardern is csak forgatni tudta a szemét. "A választás már véget ért, nem mintha különösebben bele szeretnék menni a részletekbe" - válaszolta.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.